Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Επείγουσα ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά και την ανάληψη ευθύνης για τον φάκελο-βόμβα

Must Read

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή παραγόντων των δικαστηρίων και της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, μετά και την επίσημη ανάληψη της ευθύνης για τον φάκελο–βόμβα που εστάλη σε πρόεδρο εφετών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με θέμα την επείγουσα ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Ειδικότερα, κατά τη σύσκεψη της Επιτροπής Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν οι προϊστάμενοι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και Εφετών, οι επικεφαλής του Πρωτοδικείου, του Εφετείου, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου και οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα λήψης μέτρων και ειδικότερα αυτών που είναι άμεσα εφαρμόσιμα και δεν απαιτούν μεγάλο κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, τα μέτρα που προτάθηκαν αφορούν, μεταξύ άλλων, στην εγκατάσταση καμερών περιμετρικά του δικαστικού μεγάρου, στη μόνιμη λειτουργία δύο μαγνητικών πυλών με συσκευές X-RAY και με ενισχυμένη παρουσία αστυνομικών με ειδικές γνώσεις στη λειτουργία τους, στην τοποθέτηση πλεγμάτων στα κοινόχρηστα παράθυρα του ισογείου και του υπογείου και στη μόνιμη παρουσία φρουρού στο υπόγειο πάρκινγκ. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μέτρα που περιλαμβάνονται σε έκθεση που είχε συντάξει η ΕΛ.ΑΣ. τον Οκτώβριο του 2013, μετά την έκρηξη βόμβας που είχε καταγραφεί το 2010 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, τα οποία, όμως, όπως επισήμαναν δικαστικές πηγές, έμειναν στα… χαρτιά.

Τα προτεινόμενα μέτρα θα κατατεθούν στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, μίας και η υλοποίησή τους απαιτεί μελέτες και χρηματοδοτικά εργαλείαΌπως αναφέραμε νωρίτερα, την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό ανέλαβε η  πρωτοεμφανιζόμενη αναρχική οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

 

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This