Θρίλερ με τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» στην Κορινθία: Βρέθηκαν σε σπίτι κοντινού συγγενή;

Προβληματίζει τις Αρχές ότι είναι αγνώστου πατρός. Αναμένεται να γίνει εξέταση DNA. Πόσα χρήματα έπαιρνε από τον δήμο ο 45χρονος που ζούσε στο λαγούμι

Must Read

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση των «παλαιοχριστιανών» της ορεινής Κορινθίας. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε νωρίτερα ο Σταύρος Μπαλάσκας, τα «εξαφανισμένα» παιδιά της οικογένειας βρέθηκαν σε σπίτι συγγενή τους, καθώς οι Αρχές τα αναζητούσαν μετά από την εισαγγελική παρέμβαση για απομάκρυνσή τους. 

Θα γίνει εξέταση DNA

Την ίδια στιγμή, αβέβαιο παραμένει εάν τελικά τα παιδιά έχουν εντοπιστεί, καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. «Η υπόθεση δεν έχει αστυνομικό ενδιαφέρον, αλλά κοινωνικό. Ο πατέρας ‘αρρώστησε ξαφνικά’. Έχει παιδάκια που εμπλέκονται. Η οικογένεια θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει αλλά όχι με παιδάκια. Γι΄ αυτό υπήρξε και οξεία παρέμβαση ο εισαγγελέας. Είναι ένα κοινωνικό θέμα, θα πρέπει να εντοπισθούν και οι άλλες ομάδες, που έχουν τον ίδιο τρόπο ζωής. Βρέθηκαν τα παιδιά, ήταν σε ένα συγγενικό πρόσωπο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλάσκας. «Για το αν είναι δικά του τα παιδιά θα γίνει εξέταση DNA, γιατί ένα μωρό κυοφορείται και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πατέρας. Δεν απαντάει η γυναίκα για την πατρότητα του παιδιού. Ο ‘πατριάρχης’ λέει πως ζουν στα πρότυπα των Άμις, ή των ρωσικών προτύπων των ‘παλαιοχριστιανών’ της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας», πρόσθεσε με νόημα. Σχετικά με το ζήτημα της εξ αποστάσεως εργασίας του 45χρονου πατέρα στον Δήμο Ερέτριας ενώ κατοικούσε στην ορεινή Κορινθία χωρίς ίντερνετ, ο κ. Μπαλάσκας είπε: «Γι΄ αυτό πρέπει να ελεγχθεί ο δήμος που είχε προσληφθεί και η μισθοδοσία που του αποδιδόταν. Είναι θέμα του δήμου που τον πλήρωνε». Ο 45χρονος πατέρας των «παλαιοχριστιανών» ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη (21/2), και μέχρι τότε θα βρίσκεται στα κρατητήρια.

Ωστόσο, τις Αρχές προβληματίζει έντονα και η εγκυμοσύνη της 22χρονης κόρης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα παιδιά φαίνεται πως είναι το «κλειδί» της υπόθεσης ώστε να διαλευκανθεί αν τελικά υπάρχει αιμομιξία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, η οποία αποφάσισε να ζήσει τη ζωή της κρυμμένη μέσα σε λαγούμι. Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι, «γιατί» αποφάσισε η οικογένεια να φυγαδεύσει τα τρία από τα 5 παιδιά της οικογένειας… «Το ένα παιδί της οικογένειας είναι έγκυος και δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει έλεγχος DNA. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει αιμομιξία, πρέπει να ερευνηθεί» ανέφερε σε δηλώσεις του o Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

 

 

Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει πληροφόρηση σχετικά με τα πόσα παιδιά ακριβώς διαβιούν στο κοινόβιο, πόσα εξ αυτών είναι κάτω των 16 χρονών και δεν φοιτούν στο σχολείο, καθώς και σχετικά με το 11 μηνών βρέφος αγνώστου πατρός.

 

 

Η δουλειά στο Δημόσιο και η Χρυσή Αυγή  

Η Αντιδήμαρχος Προσωπικού του δήμου Ερέτριας Παρασκευή Αμερικάνου είπε  μεταξύ άλλων «Στην αίτηση που είχε κάνει για μετάταξη στο δήμο Ερετρίας είχε δηλώσει άλλη διεύθυνση». «Από ερωτήσεις που έχουμε κάνει εργαζόταν στον δήμο. Είχε πει πως είχε πρόβλημα υγείας και έτσι έκανε κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως», είπε αναφερόμενη με την εργασιακή σχέση του άνδρα με το δήμο. «Μετά από εντολή του δημάρχου μίλησα μαζί του και του είπα ότι τον χρειαζόμασταν στο δήμο. Ωστόσο δεν ήρθε. Πληρώνεται κανονικά παρά το γεγονός ότι δεν έρχεται στην δουλειά», πρόσθεσε. Ανέφερε επίσης πως εργαζόταν στο γραφείο κίνησης. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν οι Αρχές και πρεσβεύει η κοινότητα του 45χρονου παλαιοχριστιανού, δεν υπάρχει ρεύμα και φυσικά ίντερνετ.

 

 

 

Υπό διερεύνηση βρίσκεται το γενικότερο προφίλ του 45χρονου πατέρα, ο οποίος από τη μία δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τα «εγκόσμια», και από την άλλη αποδείχθηκε ότι είναι υπάλληλος Δήμου και εργάζεται… εξ αποστάσεως! Μάλιστα, μέσα σε όλα αυτά ο ίδιος φαίνεται πως ήταν κατά το παρελθόν ενεργό μέλος Χρυσής Αυγής.

 

 

Πόσα χρήματα έπαιρνε από τον δήμο ο 45χρονος 

Σύμφωνα με το έγγραφο μισθοδοσίας του 45χρονου, ο ίδιος εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και η μηνιαία αποζημίωσή που ελάμβανε ήταν 1.018 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αποκαλύψεις για το καθεστώς εργασίας του 46χρονου η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τη διενέργεια ελέγχου. Όπως είπε σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ «έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από Κόρινθο, για να δούμε που υπηρετεί και με ποιο καθεστώς. Εχω ζητήσει από αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο».

 

Διαβάστε ακόμα:

Τώρα θυμήθηκαν να ελέγξουν το καθεστώς εργασίας του «Παλαιοχριστιανού» – «Δεν πάω σχολείο, βόσκω τα γίδια» λέει ο 15χρονος γιος του 

Πρώην Χρυσαυγίτης και πρωτοπαλίκαρο του Παναγιώταρου ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This