Στις Αφίδνες τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών: Στις 18:30 το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα!

Ανοιχτό το μετρό - εκτός απροόπτου - λέει η ΕΛ.ΑΣ. - Τι ώρα θα κλείσει το κέντρο

Must Read

Μία «ανάσα» από την Αθήνα βρίσκεται το κομβόι των αγροτών με τα τρακτέρ. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έκαναν μια στάση στη γέφυρα στην διασταύρωση για Κάλαμο, δηλαδή 500 μέτρα πριν από τα διόδια Αφιδνών.

 

Σε τροχιά αγροτικών κινητοποιήσεων κινείται σήμερα, Τρίτη 20/2, όλη η χώρα, με πάνω από 150 τρακτέρ να καταφτάνουν στην πρωτεύουσα, μαζί με χιλιάδες εκπρόσωπους του αγροτικού κόσμου που καταφτάνουν με λεωφορεία και αυτοκίνητα, από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. 

 

 

Το αγροτικό συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, ενώ λίγο μετά τις 9 το πρωί τα τρακτέρ ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας. Τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ξεκίνησαν, και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας, έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, έχουν προβλεφθεί τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ), ενώ το μετρό αναμένεται – εκτός απροόπτου – να λειτουργεί κανονικά, κατά τη διάρκεια της μαζικής κινητοποίησης. 

 

 

Από το Κάστρο Βοιωτίας ξεκίνησε με κόρνες και σημαίες η κάθοδος των τρακτέρ στην πρωτεύουσα. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες αγρότες, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μαζί με επαγγελματίες βρέθηκαν δίπλα τους στο μπλόκο των τρακτέρ για συμπαράσταση. Σύμφωνα με τους αγρότες, αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα περισσότερα από 150 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τα τρακτέρ που έχουν προστεθεί στο κονβόι που κατευθύνεται για την Αθήνα από την περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας αναμένεται να προστεθούν τρακτέρ στη Θήβα και το Σχηματάρι αλλά και άλλες περιοχές ενώ το μεσημέρι, γύρω στις 12, το κομβόι θα φτάσει στα διόδια των Αφιδνών όπου θα υπάρξουν και οι τελευταίες συνεννοήσεις με την αστυνομία για την πορεία τους μέσα στην Αθήνα. Να σημειωθεί πως ακόμα και από την Ημαθία και τον Έβρο, αγρότες φόρτωσαν τα τρακτέρ σε φορτηγά και νταλίκες, έτσι ώστε να έχουν συμβολική παρουσία στο συλλαλητήριο.

 

 

«Αν στην κυβέρνηση νομίζουν ότι φτάνει η ώρα να ξεμπερδέψουν από τα τρακτέρ κάνουν μεγάλο λάθος. Θα ήταν προτιμότερο να σκύψουν πάνω στα προβλήματα και να δουν τι μπορούν να κάνουν για να συνεχιστεί η παραγωγή στην ύπαιθρο», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των αγροτών του Κάστρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιάννης Βάγγος και συμπλήρωσε: «Καλούμε όλο τον κόσμο στο συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα», τονίζοντας πως «αυτό το συλλαλητήριο έχει κομβική σημασία». «Μετά την Αθήνα θα επιστρέψουμε στα μπλόκα και εκεί θα πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε ο κ. Βάγγος.

 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας

 

 

 

Αντίστοιχες τροποποιήσεις με βάση τα παραπάνω θα γίνουν στα δρομολόγια που εκτελούν σε αυτές τις οδούς και λεωφόρους τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Οι συρμοί του μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ δεν θα επηρεαστούν -προς το παρόν- και θα κινηθούν κανονικά. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, «πολύ μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, από τη λεωφόρο Κηφισού, Αθηνών και στη συνέχεια στην Αχιλλέως, Ομόνοια, μέχρι να φτάσουν στην Πανεπιστημίου που θα σταθμεύσουν οι αγρότες, έως φυσικά και τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, που θα είναι και τα τελευταία γεωργικά μηχανήματα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας». 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα: Απροσπέλαστο το κέντρο για ένα 24ωρο 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This