Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από το μεγαλειώδες αγροτικό συλλαλητήριο στην «καρδιά» της Αθήνας

Οι αγρότες αναχωρούν από το Σύνταγμα συντεταγμένα με τα τρακτέρ, παρά τις «φωνές» για παραμονή. Αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους θα ληφθούν στα μπλόκα

Must Read

Με μία μοναδική, δυναμική κινητοποίηση οι αγρότες έδειξαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν διστάζουν να διεκδικήσουν με όλα τους τα «όπλα» όσα επιζητούν προκειμένου να παραμείνει «ζωντανή» η αγροτιά.

 

 

 

Παρά το κρύο, στο Σύνταγμα έκατσαν όλη τη νύχτα με τα τρακτέρ τους μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα στήριξης και όχι ψίχουλα, σαν αυτά που έχουν λάβει μέχρι στιγμής, μετά από περίπου ένα μήνα στα μπλόκα.

 

 

Την ίδια ώρα, σύσκεψη πραγματοποίησαν νωρίτερα, καθώς ορισμένοι αγρότες ζητούσαν επιτακτικά να παραμείνουν τα τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας μέχρι να απαντηθούν τα αιτήματά τους. Ωστόσο, λίγο πριν τις 11:00 ξεκίνησε η αποχώρησή τους από το κέντρο της Αθήνας. Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένεται να ληφθούν στα μπλόκα.

 

 

«Η κυβέρνηση ας μας δώσει λύση και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν μετά το συλλαλητήριο, το οποίο χαρακτηρίζουν «επιτυχημένο».

 

Μάλιστα οι αγρότες δίνουν ραντεβού για τον Σεπτέμβρη. 

 

Το πλάνο είναι οι αγρότες να φύγουν από την Αθήνα ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέσω της οποίας κατέφτασαν στην πόλη. Έτσι, θα αναχωρήσουν μέσω της Λεωφόρου Συγγρού και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Εθνική Οδό. Από ένα σημείο και μετά θα χωριστούν, καθώς οι αγρότες από την Πελοπόννησο θα κατευθυνθούν προς την Κόρινθο. Υπενθυμίζεται ότι όσοι αγρότες είχαν φτάσει με λεωφορεία στην Αθήνα, αναχώρησαν μόλις τελείωσε το συλλαλητήριο. Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές είναι σε ετοιμότητα, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν εκ νέου σε ισχύ, για την αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, ενώ το κέντρο είναι απροσπέλαστο. Με τα τρακτέρ να είναι παραταγμένα στο Σύνταγμα, η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας είναι στο «κόκκινο». Αυξημένη κίνηση καταγράφεται και στον Κηφισό, αφού τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία και στα δύο ρεύματα στον κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Στο ρεύμα προς Πειραιά αυξημένη κίνηση παρατηρείται από τη Μεταμόρφωση μέχρι το Περιστέρι και στο ρεύμα προς Κηφισιά από Περιστέρι μέχρι Νέα Ιωνία. Προβλήματα παρουσιάζονται και στη Λεωφόρο Αθηνών Κορίνθου λίγο μετά το Δαφνί αλλά και σε διάσπαρτα σημεία από τον Κηφισό μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Λόγω των κλειστών δρόμων γύρω από το Σύνταγμα η Λεωφόρος Συγγρού είναι σχεδόν απροσπέλαστη από τη Νέα Σμύρνη.

Υπολογίζεται ότι στην πλατεία Συντάγματος έφτασαν τουλάχιστον 200 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ενώ πάνω από 10.000 – 6.000 κατά την ΕΛ.ΑΣ. – αγρότες από όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο έως την Κρήτη, ήρθαν και με 160 λεωφορεία και ιδιωτικά ΙΧ οχήματα. Με την επιστροφή τους στις βάσεις τους, οι αγρότες αναμένεται να «κλειδώσουν» τα περαιτέρω βήματά τους όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Μάλιστα, φαίνεται πως προσανατολίζονται είτε σε αποκλεισμό δρόμων, είτε θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης.

 

«Ξεκαθαρίσαμε ότι έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στέλνοντας μήνυμα στους αγρότες που κατέβηκαν από τα μπλόκα τους στο κέντρο της Αθήνας. «Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις προφανώς είναι ένα μήνυμα προς όλους, και σε εμάς να κάνουμε ακόμη περισσότερα, θεωρώ ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά, πάντα στα δημοσιονομικά όρια που υπάρχουν. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να δοθεί κάτι στους αγρότες εν είδει επιχορήγησης» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως ότι οι αγρότες επέδειξαν μεγάλη αξιοπρέπεια σε αυτές τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει και συντεταγμένα και με συγκεκριμένα αιτήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This