Αμαξοστοιχία στην Ημαθία πέρασε με ανεβασμένες μπάρες από φυλασσόμενη διάβαση – Τι αναφέρει ο ΟΣΕ

Βίντεο ντοκουμέντο

Must Read

Δεν τελειώνουν τα προβλήματα στον ελληνικό σιδηρόδρομο με τους αρμοδίους είτε να αγνοούν είτε να εθελοτυφλούν μπροστά στο ενδεχόμενο νέου δυστυχήματος. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν έγινε μάθημα στους υπευθύνους με τα τρένα να κινούνται ανεξέλεγκτα και τους πολίτες να κινδυνεύουν.

Τι απάντησε ο ΟΣΕ για την επικίνδυνη αφύλακτη διάβαση στο Μεταξουργείο

Μετά  το πρόσφατο περιστατικό στο Μεταξουργείο, βίντεο από φυλασσόμενη διάβαση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας δείχνει φορτηγό λίγο προτού διασχίσει τις ράγες. Οι μπάρες είναι ανοιχτές και η αμαξοστοιχία περνά μπροστά από τους εμβρόντητους οδηγούς!

Η σιδηροδρομική τραγωδία αποφεύχθηκε στο παρά 1′ καθώς ο μηχανοδηγός του τρένου κόρναρε την ώρα που περνούσε από την διάβαση. Ο ήχος σε συνδυασμό με την αντίδραση των οδηγών που έκαναν αμέσως όπισθεν τούς γλίτωσε από τα χειρότερα.

Δείτε το βίντεο

«Κανονιστική παρατυπία»

Πηγές του ΟΣΕ ανέφεραν στο MEGA:

«Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή, ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος.

H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στην διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ό,τι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται».

Κάτοικοι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας καταγγέλλουν πως το νέο άκρως επικίνδυνο περιστατικό συνέβη σε διάβαση από όπου διέρχονται πολλοί οδηγοί και μαθητές.

«Βλέπετε εδώ είναι σταυροδρόμι. Εδώ πρέπει να ασχοληθεί κάποιος, θα σκοτωθούν άνθρωποι. Εγώ μένω απέναντι εκεί και έπιασα στα χέρια μου νεκρό παιδί που σκοτώθηκε. Παρακαλώ».

 

Φωτό αρχείου

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This