Στόχος διάρρηξης για 30ή φορά το εκκλησάκι στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά!

«Ο σκοπός τους ήταν να στείλουν ένα μήνυμα», λέει ο ιερέας

Must Read

Μια ακόμα διάρρηξη συνέβη στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα Χανιά που βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων.

Συγκεκριμένα, άγνωστος ή άγνωστοι βρέθηκαν στο ναό μετά τις 12 το βράδυ καθώς τότε φεύγει ο εφημέριος, πατέρας Μανώλης Μπιτζανάκης και άνοιξαν με λοστό την πλαινή πόρτα ενώ υπήρξαν σημάδια παραβίασης και στην κεντρική πόρτα.

Από το ναό οι δράστες έκλεψαν τιμαλφή που βρίσκονταν στις εικόνες ενώ δεν πήραν κάτι άλλο.

Ο ιερέας υποστηρίζει στο flasshnews.gr ότι σκοπός ήταν να στείλουν ένα μήνυμα στον ίδιο καθώς τελευταία έχει εκφράσει ορισμένες απόψεις στο ποίμνιο του που δεν αρέσουν σε όλους.

Παράλληλα, ανέφερε πως το προηγούμενο διάστηκε είχε γίνει δολιοφθορά και στο αυτοκίνητό του καθώς έσπασαν ένα τζάμι,  χωρίς να σημειωθεί κάποια κλοπή.

Ο πατέρας δήλωσε συγκεκριμένα:

«Η αστυνομία λέει ότι μπορεί να ήταν ένας δράστης, μπορεί και περισσότεροι. Προ ημερών πάντως είχα μία κρούση στο αυτοκίνητό μου. Μου έσπασαν ένα τζάμι για να μου δώσουν ένα μήνυμα.

Θεωρώ ότι και για την εκκλησία δεν ήταν ο σκοπός τους να κλέψουν αλλά να στείλουν ένα μήνυμα. Ας πούμε εντός της εκκλησίας υπάρχει το κυτίο το οποίο έχει κάποια χρήματα και θα μπορούσαν να το πάρουν. Θα μπορούσαν να μπουν στο Ιερό της εκκλησίας και να πάρουν διάφορα πράγματα. Δεν πήραν τίποτα. Το μόνο που έκαναν ήταν να σπάσουν τις πόρτες, να κάνουν τη ζημιά που έκαναν, που για μια μικρή ενορία είναι υπολογίσιμη ζημιά και ήθελαν πιστεύω να δηλώσουν την παρουσία τους.

Είναι σα να μας λένε ότι είμαστε και εμείς εδώ δεν θέλουμε να ομιλείτε. Δεν θέλουμε να έχετε θέσεις και απόψεις. Σαφώς η εκκλησία θα λέει πάντοτε τις θέσεις της. Κάποια μηνύματα που έστειλα εγώ μάλλον τους οδήγησαν να κάνουν αυτή την πράξη».

Δείτε τις δηλώσεις του ιερέα:

Ο ναός έχει πέσει «θύμα» διάρρηξης 30 φορές μέσα στα τελευταία 25 χρόνια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This