Ποινικό αδίκημα οι προπηλακισμοί σε βάρος γιατρών, δασκάλων, καθηγητών

Τι αναφέρει άρθρο που έχει περιληφθεί στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Must Read

Εφεξής θα πρέπει να το σκέφτονται διπλά και τριπλά προτού ξεσπάσουν τα νεύρα τους όσοι «θερμόαιμοι» πολίτες δυσκολεύονται να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, καθώς οι προπηλακισμοί σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών, δασκάλων και καθηγητών θα αποτελούν ποινικό αδίκημα!

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που τέθηκε χθες σε ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής, έχει περιληφθεί άρθρο το οποίο ορίζει ότι «όποιος εισέρχεται σε δομές παροχής υπηρεσιών Υγείας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών Υγείας, ή προσεγγίζει κινητές μονάδες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνασκίες, θόρυβο, ύβρεις ή απειλές κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή ασθενών διαταράσσει τη λειτουργία τους, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή και, αν η πράξη συνδέεται με πρόκληση βιαιοπραγίας, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή».

Το ίδιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι και όσοι πηγαίνουν σε χώρους Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με φωνές, ύβρεις ή απειλές κατά του εκπαιδευτικού προσωπικού, εργαζομένων, υπαλλήλων ή μαθητών, διαταράσσουν τη λειτουργία του, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ίδιες ποινές.

«Στις 12 Μαρτίου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Βίας εναντίον των Γιατρών και των Νοσηλευτών. Δεν το γνώριζα. Με ενημέρωσε γιατρός, που με κάλεσε στο τηλέφωνο για να με προσκαλέσει σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη που θα είναι αφιερωμένη σε αυτή την ημέρα. Γιατί με θυμήθηκαν να με καλέσουν; Διότι στο νομοσχέδιο, για πρώτη φορά, υπάρχει διάταξη η οποία προστατεύει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διασώστες του ΕΚΑΒ από τη βία που ασκείται εναντίον τους, όταν ασκούν τα καθήκοντά τους» ανέφερε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Παράλληλα, τόνισε: «Ακούμε κριτική ότι νομοθετούμε με βάση ένα λαϊκό αίσθημα. Οχι. Νομοθετούμε με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Φαντάζομαι, θα μας καλέσουν καθηγητές και δάσκαλοι. Γιατί για πρώτη φορά νομοθετούμε και δημιουργούμε ποινικά αδικήματα για όσους ασκούν πράξεις βίας εναντίον τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This