Τέμπη: Σε βαρύ κλίμα το μνημόσυνο και το τρισάγιο για τους 57 νεκρούς του πρωτοφανούς εγκλήματος

Must Read

Βαριά η ατμόσφαιρα σήμερα το πρωί στο Μακρυχώρι του δήμου Τεμπών Λάρισας, όπου έλαβε χώρα το ετήσιο μνημόσυνο για τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, με τους γονείς και τους συγγενείς τους να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Το μνημόσυνο τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών» στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά, ενώ ακολούθησε τρισάγιο στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας, όπου πέρα από τους συγγενείς των θυμάτων, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και διασώστες.

«Είδαμε μια χαώδη κατάσταση εκεί στο σημείο της τραγωδίας. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες. Αυτό που είδα εγώ, μην με ρωτάτε τι, σας παρακαλώ, να μην το δει κανένας σας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σώσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι εκεί μας έλεγαν ότι δεν θέλουν να πεθάνουν, ότι θέλουν να ζήσουν, ότι θέλουν να δουν τις οικογένειές τους, μια κοπέλα μας είπε ότι θέλει να κάνει παιδί, να μην χάσει αυτό… Ακούσαμε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, έλεγε ο καθένας ότι είχε ανάγκη και εμείς προσπαθούσαμε να τους μιλάμε, για να τους δώσουμε δύναμη να ζήσουν. Είδαμε πάρα πολλά, πολλά διασκορπισμένα σώματα, πολλοί σωθήκανε, δυστυχώς όμως όχι όλοι. Κάναμε ότι μπορούσαμε, πέντε μερόνυχτα ήμασταν εκεί… Προσπαθούσαμε να δώσουμε συμπαράσταση και δύναμη, τους σκεπάζαμε που ήταν ημίγυμνοι λόγω του δυστυχήματος, κάναμε ότι μπορούσαμε για να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι. Να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά αυτό το πράγμα. Αυτοί που έχουν τις ευθύνες θα λογοδοτήσουν όπου πρέπει και βασικότερα στον Θεό…», επισήμανε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο κ. Νίκος Μητσογιάννης, αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών, ενθυμούμενος τα όσα συγκλονιστικά αντίκρυσε, φτάνοντας από τους πρώτους στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

«Έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με την σιωπή»

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος τόνισε τα εξής: «Θυμόμαστε τις 57 ψυχές των ανθρώπων μας που πια είναι δικοί μας άνθρωποι. Είναι δική μας ευθύνη να τους θυμόμαστε και να τιμάμε αυτή τη μνήμη. Είναι μια μέρα βαριά σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι είναι στο επίκεντρο των σκέψεων και της προσευχής μας. Μέσα σε όλα αυτά είναι και όλα τα άλλα που ακούμε αυτές τις ημέρες. Έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με την σιωπή, τον τιμάς πολύ με την προσευχή, δεν τον τιμάς με τον θόρυβο. Για άλλη μια φορά η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική πολιτική, δηλαδή το πως θα γίνει για να είναι ασφαλείς οι σιδηρόδρομοι, οι τόποι μας να είναι καύχημα μόνο για την ομορφιά τους και να μην γίνονται διάσημοι για άλλους λόγους. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια που κουράζουν. Όλα αυτά τα λόγια δεν δικαιώνουν τις ψυχές που έφυγαν, οι ψυχές αυτές θα βρουν τη δικαίωση όταν θα είμαστε σίγουροι ότι οι σιδηρόδρομοί μας είναι ασφαλείς και τα πράγματα θα δουλεύουν σωστά. Στον χρόνο επάνω η δική μας συμβουλή είναι για να μην μείνουν οι νεκροί αυτοί μια ακόμη ανάμνηση ενός θλιβερού δυστυχήματος, θα πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να πάμε συνολικά τον τόπο μπροστά. Ο Θεός να τους αναπαύει».

  • Δείτε ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This