Κλ. Μαρουσάκης: «Γραμμή λαίλαπας ”σαρώνει” την χώρα, πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα»

Βελτιώνεται ο καιρός, αλλά έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τα μέσα της εβδομάδας

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ το νέο κύμα κακοκαιρίας, που «σαρώνει» τις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, πρόκειται για μια γραμμή λαίλαπας, μία ζώνη καταιγίδων που ξεκινάει από τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, προς τη Χαλκιδική και τα φαινόμενα φτάνουν μέχρι και τα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου Πελάγους, προς την ανατολική Κρήτη.

Όπως εξηγεί, η γραμμή λαίλαπας δίνει καταιγίδες σε ένα μήκους περίπου 500 χιλιομέτρων. Μάλιστα, το φαινόμενο πέρασε και από την Αττική και κατευθύνεται σιγά σιγά μέσα στο Αιγαίο όπου θα πάρει περισσότερη ενέργεια και περισσότερη υγρασία και θα χτυπήσει με σφοδρότητα το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο. «Για αυτό πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα», τόνισε.

Σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα αρχίσουν τα φαινόμενα να υποχωρούν και να περιορίζονται προς τα ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα, την Πελοπόννησο, την Στερεά και την περιοχή της Κρήτης και των Κυκλάδων, όπου χρειάζεται μια προσοχή μέχρι το βράδυ.

Οι άνεμοι επιμένουν από νότιες διευθύνσεις μέσα στο Αιγαίο, με τοπικά θυελλώδεις εντάσεις, ενώ υδράργυρος θα είναι κοντά στους 17-19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, στην Αττική, η γραμμή λαίλαπας έχει περάσει, ωστόσο η αστάθεια από την περιοχή της Πελοποννήσου θα εξαπλωθεί και πάλι και το μεσημέρι με απόγευμα θα συναντήσουμε και πάλι βροχές με τοπικές καταιγίδες, με την βελτίωση να έρχεται από το βράδυ και στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 16 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, η λαίλαπα βρίσκεται στα νοτιότερα τμήματα του Θερμαϊκού θα περάσει από την Χαλκιδική τις επόμενες ώρες και θα αρχίσει να βελτιώνεται από το μεσημέρι και στη συνέχεια, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας

Όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αύριο Τρίτη, βελτιώνεται ο καιρός και θα μείνουν κάποια υπολείμματα προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ωστόσο, από την Τετάρτη και στη συνέχεια από την περιοχή της Ιταλίας έρχεται ένα νέο οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό.

«Έτσι, Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη πρώτα στη δυτική Ελλάδα και την Παρασκευή εξαπλώνεται και στην περιοχή του Αιγαίου», σημείωσε κι κατέληξε λέγοντας: «Ο καιρός βελτιώνεται από το Σάββατο και στη συνέχεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This