Στα «κάγκελα» οι αγρότες της Ευρώπης: Μπλόκα και κλείσιμο τελωνείων στην Ελλάδα

Διαμαρτυρία και στις Βρυξέλλες

Must Read

Συνεχίζουν και σήμερα, Δευτέρα 26/2, τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, τη στιγμή που στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Ο αγροτικός κόσμος διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να δοθεί λύση στα προβλήματά του.

 

Οι αγρότες της Θεσσαλίας προγραμματίζουν το απόγευμα συλλαλητήριο στην Καρδίτσα και αναμένουν τη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό τον Μάρτιο. Οι αγρότες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας θα κλείσουν τα σύνορα στο τελωνείο της Νίκης από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00, ενώ το τελωνείο των Ευζώνων θα κλείσει από τις 19:00-22:00 για τα φορτηγά. Μάλιστα, χθες οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν ολιγόωρο αποκλεισμό της Ιονίας Οδού.

 

Στις Βρυξέλλες ξανά οι αγρότες για τη Σύνοδο των υπουργών Γεωργίας

Σχεδόν έναν μήνα μετά την αγροτική κινητοποίηση στη βελγική πρωτεύουσα την 1η Φεβρουαρίου, όταν πάνω από 1.300 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους, οι αγρότες επιστρέφουν με διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις ώστε να εκφράσουν τον θυμό τους γιατί οι  ευρωπαϊκές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν στο «κάλεσμά» τους. Την ίδια ώρα, οι βελγικές αρχές καλούν τους κατοίκους να μην χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο για τις σημερινές τους μετακινήσεις, αλλά να προτιμήσουν τα μέσα, καθώς αναμένονται να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η βελγική εφημερίδα Le Soir, στη σημερινή διαδήλωση θα συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα (νότιο και βόρειο τμήμα του Βελγίου), αλλά και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία Σούμαν, έξω από την έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας στις 11:00 (ώρα Ελλάδας). Τα αιτήματά τους αφορούν σε δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Σύμφωνα με εκπροσώπους βελγικών αγροτικών συνδικάτων, εκατοντάδες τρακτέρ αναμένεται να κατακλύσουν και σήμερα τις Βρυξέλλες, δεν αναμένεται πάντως να ξεπεράσουν τη συμμετοχή της 1ης Φεβρουαρίου.  

 

Με 19 προτάσεις στις Βρυξέλλες ο Αυγενάκης

Στη σημερινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης θα θέσει επί τάπητος τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών. «Η φωνή μας στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών για τις αλλαγές στην ΚΑΠ, θα είναι η φωνή όλης της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των αγροτών της χώρας», τόνισε ο κ. Αυγενάκης, επισημαίνοντας ότι «όλοι στο συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως μια γροθιά».    

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This