Ηλιούπολη: Αθώα η 19χρονη που έπεσε θύμα trafficking και βρέθηκε ξαφνικά κατηγορούμενη

Must Read

Την αθώωση της 19χρονης που έπεσε θύμα trafficking του μαστροπού αστυνομικού στην Ηλιούπολη και στη συνέχεια βρέθηκε κατηγορούμενη, αποφάσισε το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές.

Το 19χρονο κορίτσι που ζούσε τον εφιάλτη στα χέρια του πρώην συντρόφου της, βρέθηκε σήμερα στο εδώλιο κατηγορούμενη ότι εκδιδόταν χωρίς πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος, με χρόνο τέλεσης του αδικήματος το διάστημα που τελούσε σε αιχμαλωσία από πρόσωπα που πλέον έχουν ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για μαστροπεία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε την αθώωση της κοπέλας.

Η γυναίκα βρέθηκε κατηγορούμενη μετά από καταγγελία που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε βάρος της της, η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης και παραπομπή της σε δίκη για σήμερα. Η υπόθεση της δίωξης σε βάρος θύματος μαστροπείας προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου «λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα της» που ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών «να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά το αρμόδιο Δικαστήριο της 26/2/2024».

Σήμερα στο δικαστήριο, η υπεράσπιση της κατηγορουμένης προσκόμισε απόσπασμα της απόφασης του ΜΟΔ που δίκασε την υπόθεση της εμπορίας ανθρώπου και μαστροπείας για την οποία καταδικάστηκε ένας αστυνομικός και ένας ακόμη κατηγορούμενος. Από το απόσπασμα προκύπτει ότι «κατά τον χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα» η κοπέλα ήταν αιχμάλωτη.

Η νεαρή γυναίκα απαλλάχθηκε επίσης και για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση που της αποδόθηκε, καθώς το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη, η οποία από το 2010 έχει μετατραπεί σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

Δείτε επίσης:

Ο Άρειος Πάγος ψάχνει γιατί έγινε δίωξη στην 19χρονη που έπεσε θύμα trafficking του αστυνομικού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This