Όλη η Ελλάδα στους δρόμους για Τέμπη και ακρίβεια!

Μόνο λεωφορεία και τρόλεϊ στους δρόμους της Αθήνας - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Must Read

Απεργιακός «Γολγοθάς» περιμένει σήμερα, Τετάρτη 28/2, όσους θα βρεθούν στους δρόμους του Λεκανοπεδίου. Χειρόφρενο τραβούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Τρένα, Προαστιακός και Ταξί στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών». Δεμένα τα πλοία, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις.

Το επιβατικό κοινό των ΜΜΜ θα μετακινηθεί μετ’ εμποδίων καθώς τα περισσότερα τραβούν «χειρόφρενο» για 24 ώρες, με εξαίρεση τα λεωφορεία. Προβλήματα θα υπάρξουν και με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Ανατροπή υπήρξε πάντως χθες με τις πτήσεις, οι οποίες σήμερα θα γίνουν κανονικά. Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ ακινητοποιούνται για 24 ώρες. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κινηθούν από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 21:00, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ. (Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ.). Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί επίσης και στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων των εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν προαναγγείλει συγκεντρώσεις για το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Σήμερα αναμένεται να μην πραγματοποιηθούν πολλές διδακτικές ώρες, ωστόσο θα ενημερωθείτε από τη διοίκηση του σχολείου. Στην κινητοποίηση λαμβάνουν μέρος και οι δημοσιογράφοι , με στάση εργασίας 12.00-16.00 ενώ συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία.

 

 

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων. Οι ιδιοκτήτες ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ συνεχίζουν και σήμερα για δεύτερη ημέρα την απεργία τους (λήγει στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης).  

 

 

Χθες, αργά το βράδυ υπήρξε ανατροπή και οι πτήσεις από τα αεροδρόμια όλης της χώρας θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης κηρύχθηκε παράνομη η απεργία που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

 

Τα αιτήματα των Σωματείων

Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ., με κύριες διεκδικήσεις τις εξής:

  • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός
  • Επαναφορά των Δώρων
  • Συλλογικές Συμβάσεις για τους μισθούς
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ
  • Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  • Στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών

Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη. Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών»  

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ένας χρόνος από τα Τέμπη: 57 κλωστές στο νήμα της Θέμιδας – Η συγκάλυψη και οι ευθύνες 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω Τεμπών και πανεργατικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This