Τραγωδία των Τεμπών έναν χρόνο μετά: «Ζητάμε την τελική δικαίωση», λέει η μητέρα της Ιφιγένειας

Must Read

«Το μόνο που αισθανόμαστε, είναι απέραντος θυμός!! Χάσαμε το αγγελούδι μας και κάποιοι, με απέραντο θράσος, μας κουνάνε και το δάκτυλο!!». Λόγια γεμάτα οργή και λύπη (για αυτό που έγινε) από την μητέρα της 22χρονης Ιφιγένειας Μητσκα, που έχασε την ζωή της στο έγκλημα των Τεμπών..

Να θυμίσουμε ότι πέρσι, μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, η Ιφιγένεια, θεωρούνταν αγνοούμενη. Τότε η οικογένεια της , δια μέσου δικηγόρου, ανακοίνωνε λεπτομέρειες για την κόρη της, με την ελπίδα να βρεθεί σώα. Τα Γιαννιτσά, αλλά και όλη η Ελλάδα, με συγκίνηση και αγωνία έψαχναν για την Ιφιγένεια. Ώσπου τελικά η ελπίδα έγινε θλίψη. Η Ιφιγένεια, βρέθηκε μέσα στους (τελικά) 57 νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών.

Βαρύ και πένθιμο το κλίμα των ημερών

Στην κηδεία της, γνωστοί και άγνωστοι την αποχαιρέτησαν στο τελευταίο της ταξίδι και κάπως έτσι, έκλεισε η πρώτη πράξη του δράματος. Όχι όμως, για όλους, καθώς η οικογένεια της ζεί το δικό της δράμα. Η μητέρα της, καθημερινά επισκέπτεται τα κοιμητήρια.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή «πηγαίνω κάθε μέρα στις 7 το πρωί, για να πω μια ”καλημέρα” στο κοριτσάκι μου και στις 8 το βράδυ πάω για τις πω ”καλό βράδυ!”.
Στην δική μας την ερώτηση, πάνω σε αυτό απαντά «Πηγαίνω καθημερινά εκεί. Ίσως και τέσσερεις με πέντε φορές. Δεν μπορώ να την αφήσω έτσι!».

Απέραντος θυμός

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Η οικογένεια μας έχει απέραντο θυμό. Ζητάμε την δικαίωση, όπως και οι υπόλοιπες 56 οικογένειες. Με τις οποίες έχουμε επαφή, προκειμένου να προχωρούμε συντονισμένα, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί το έγκλημα. Οι δολοφόνοι γλεντούν και εμείς βάλαμε σκοπό στην ζωή μας να οδηγηθούν επιτέλους στην φυλακή. Δεν πρέπει να συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα. Όλοι εμείς θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση. Τις τους έφταιξε ένα νέο κορίτσι όπως η Ιφιγένεια μας; Ετοιμαζόταν να κάνει το μεταπτυχιακό της, να ανοίξει τα φτερά της και αντί γι’αυτό…».

Η μητέρα της Ιφιγένειας, επιβεβαιώνει και αυτό που έλεγε η άλλη της κόρη. Ότι το κοριτσάκι που η ίδια κυοφορούσε θα το έβγαζε στο όνομα Ιφιγένεια!! Και έτσι έγινε!! Παρηγοριά ή όχι, κανείς δεν ξέρει. Ας πούμε «ένα βάλσαμο στις πονεμένες ψυχές».

Τι περιμένει, από εδώ και πέρα; Η μητέρα της Ιφιγένειας, είναι κάθετη. «Την τελική δικαίωση, να σταματήσει η συγκάλυψη και να αναπαυτουν οι ψυχές των δικών μας ανθρώπων! Ως τότε, μόνο θυμό θα νιώθουμε για όλα αυτά».

Όλα στο φως

Δανειζόμαστε μια προσφιλή πολιτική έκφραση, προκειμένου να καταδείξουμε την απαίτηση της κοινωνίας για να καθήσουν οι ένοχοι στο σκαμνί της δικαιοσύνης. «Δεν μπορεί να φταίνε μόνο δύο άτομα» όπως μας είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της Ιφιγένειας. Και τώρα κάποιοι να «κουνάνε και το δάκτυλο»….

ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ !

Η Πέλλα, έχασε δύο ανθρώπους, σε αυτή την τραγωδία. Την Κυριακή έγινε το μνημόσυνο του Νίκου Ναλμπαντη, από την Άρνισσα. Του μηχανοδηγού του ΟΣΕ, που ήταν στην μοιραία αμαξοστοιχία. Απόντες βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος. Παρόντες φίλοι και συγγενείς.

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Έδεσσας

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη όπως και όλοι οι Έλληνες. Ας μην ξεχνάμε ότι δυο από τα θύματα ήταν από την περιοχή μας. Γνωρίζουμε πως ότι και να πούμε δεν πρόκειται να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Το μόνο που μένει είναι να διερευνηθούν τα αίτια και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία».

πηγή: Νέα της Πέλλας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This