Κλ. Μαρουσάκης: «Έρχεται η κακοκαιρία ”Δωροθέα” από τη νότια Ιταλία» – Πού θα «χτυπήσει»

Βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο

Must Read

Συννεφιασμένος θα είναι και σήμερα ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, σε λίγες ώρες έρχεται από τα νότια της Ιταλίας, νέο κύμα κακοκαιρίας, με το όνομα «Δωροθέα», το οποίο θα «σαρώσει» τις περισσότερες περιοχές της επικράτειας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αναλυτικά, σήμερα οι βροχές εστιάζουν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και πιο δυτικά θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια και συννεφιές. Οι άνεμοι θα επιμείνουν από νότιες διευθύνσεις με τοπικά πολύ ισχυρές εντάσεις, ιδιαίτερα μέσα στο Ιόνιο. Παράλληλα, ανεβαίνει και η θερμοκρασία με τη δυτική Πελοπόννησο να έχει μέχρι και 22-23 βαθμούς.

«Στην Αττική, οι συννεφιές θα εξαλλάσσονται με την ηλιοφάνεια και δεν αποκλείεται το μεσημέρι – απόγευμα να υπάρχουν και διάσπαρτες βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 18 βαθμούς στο κέντρο της πόλης», ανέφερε ο μετεωρολόγος και συνέχισε: «Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά διαστήματα αυξημένες συννεφιές και γύρω από τον Θερμαϊκό ίσως υπάρξουν λίγες πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές. Ο υδράργυρος θα είναι κοντά στους 17-18 βαθμούς».

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Δωροθέα

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αύριο, Πέμπτη, έρχεται ένα χαμηλό βαρομετρικό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας από τα νότια της Ιταλίας, που θα εστιάσει στα δυτικά τμήματα, με βροχές και τοπικές ισχυρές καταιγίδες.

Την Παρασκευή, η λαίλαπα καταιγίδων θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά και θα επηρεάσει και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, κάνοντας ένα πέρασμα και από το Αιγαίο. Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε πως το Σάββατο θα σημειωθεί σχετική βελτίωση του καιρού, ενώ την Κυριακή θα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This