Σε πένθος και απεργιακό κλοιό η χώρα: Πορείες με κόκκινα μπαλόνια για τα θύματα των Τεμπών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι. Σε 24ωρη απεργία ταξί, ηλεκτρικός, μετρό, προαστιακός και τραμ

Must Read

Σε εξέλιξη είναι η 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, και μαζί της στους δρόμους βρίσκονται και άλλα εργατικά συνδικάτα, σωματεία, πολίτες, φοιτητές και απλός κόσμος με αφορμή οικονομικά και θεσμικά αιτήματα αλλά και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών.

 

 

Λίγο μετά τις 10:00 ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Από νωρίς το πρωί είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ υπαρκτό είναι και το μεγάλο μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Χαλκοκονδύλη, η Ιπποκράτους. Προβλήματα παρουσιάζονται και στη Λεωφόρο Συγγρού όπου φοιτητές και μαθητές περπατούν προς το κέντρο για να ενωθούν με τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της πλατείας Κλαυθμώνος, της πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας), καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

 

 

Στην πλατεία Κλαυθμώνος είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, ενώ στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με τους πολίτες να κρατούν κόκκινα μπαλόνια στη μνήμη των θυμάτων. Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον σιδηρόδρομο, ναυτεργάτες, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

 

 

Διαμαρτυρίες σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη 


Με δυο συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία της Λάρισας από το Εργατικό Κέντρο και στην πλατεία Ταχυδρομείου από την ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται η σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία στην πόλη. Με την ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων θα ακολουθήσει πορεία προς τον ΟΣΕ Λάρισας, όπου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει τοποθετήσει μεταλλική πλακέτα αφιερωμένη στο γεγονός και στους ανθρώπους που χάθηκαν στον χώρο της πλατείας, η οποία θα αποκαλυφθεί σήμερα. Στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία παρίσταται και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε τον χώρο της τραγωδίας. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αγρότες, με τους Θεσσαλείς να προχωρούν στην κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στη Λάρισα. Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κτλ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 

Πορεία μαθητών και στη Νίσυρο

Με σύνθημα «κέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα» νεαροί μαθητές πραγματοποίησαν πορεία και στο κέντρο της Νισύρου.

 

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Σήμερα, Τετάρτη 28/2, το μετρό, ο ΗΣΑΠ και το τραμ είναι ακινητοποιημένα για 24 ώρες. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00. Την ίδια ώρα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω απεργίας της ΠΕΝΕΝ. Κανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις από τα αεροδρόμια όλης της χώρας.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Όλη η Ελλάδα στους δρόμους για Τέμπη και ακρίβεια! 

Ένας χρόνος από τα Τέμπη: 57 κλωστές στο νήμα της Θέμιδας – Η συγκάλυψη και οι ευθύνες 

Τέμπη: Ενός λεπτού σιγή η Βουλή, αλλά η Εξεταστική δεν συνεδριάζει… 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This