Φοιτητές έγραψαν ξανά τα ονόματα των νεκρών έξω από τη Βουλή!

Οι φοιτητές έγραψαν ξανά τα ονόματα που σβήστηκαν χθες άρον άρον μετά την πορεία - Σάλος και στη Βουλή με την απρέπεια

Must Read

Πλήθος φοιτητών που βρέθηκε έξω από τη Βουλή έγραψε ξανά τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη, για τα οποία δόθηκε εντολή να σβηστούν μετά τις χθεσινές διαδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο. 

Όπως φαίνεται και στα βίντεο, φοιτητές που νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, τα οποία υπάλληλοι της καθαριότητας έσπευσαν χθες να σβήσουν άρον άρον κατόπιν εντολής, μετά τη μεγαλειώδη διαμαρτυρία για τον ένα χρόνο από τα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το σάλο που ξέσπασε, αποδείχθηκε ότι η Βουλή ζήτησε να καθαριστούν τα ονόματα από το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων.

Το παραδέχθηκαν πηγές του φρουραρχείου της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα.

«Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου» αναφέρουν πηγές του Φρουραρχείου.

Τι απαντάει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Την ίδια στιγμή, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ρωξάνη Μπέη, σε δήλωσή της αναφέρει ότι ουδέποτε έδωσε η ίδια τέτοια εντολή, χαρακτηρίζοντας «αδικαιολόγητη» την ενέργεια. η οποία την βρίσκει αντίθετη. Η ίδια προσθέτει ότι θεωρεί δικαιολογημένη την κριτική που ασκείται και ζητά συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και τους πολίτες.

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη», αναφέρει συγκεκριμένα η κ. Μπέη και προσθέτει: «Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Αντιδράσεις και στη Βουλή

«Κι αν σβήσανε τα 57 ονόματα, τίποτα δε θα σβήσει τις 1,5 εκ υπογραφές που συγκεντρώθηκαν» ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Εξηγήσεις για το σβήσιμο των ονομάτων ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ενώ ο  βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Απ’ ότι φαίνεται με εντολή του Φρούραρχου πήγαν τα συνεργεία να καθαρίσουν. Δεν μπορείς να ζητήσεις από τον ένοχο να αλλάξει την πορεία που έχει τόσο καιρό χαράξει.Τα 57 ονόματα που σβήστηκαν, να ξέρετε ότι θα γράφονται συνέχεια από τους φοιτητές. Έχουν χαραχτεί και τίποτα δεν μπορεί να τα σβήσει. Αντίθετα δεν μπορεί να σβηστεί η δική σας ντροπή για τη συγκάλυψη», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα: 

Έσβησαν άρον άρον τα ονόματα των νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών από τη Βουλή! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This