Στη δίνη της κακοκαιρίας η χώρα – Σοβαρά προβλήματα από την καταιγίδα σε Πιερία και Θεσσαλία

Χαλάζι και κεραυνοί συνέθεσαν το σκηνικό στην επαρχεία - Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου από την ΕΜΥ

Must Read

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκονται από χθες οι περισσότερες περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας, με βροχές και καταιγίδες να προκαλούν πληθώρα προβλημάτων στους κατοίκους. Η Πιερία και η Θεσσαλία από το απόγευμα της Δευτέρας δέχονται μεγάλο όγκο νερού, με συνέπεια δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

Όπως έγινε γνωστό, η Πιερία αντιμετωπίζει προβλήματα από την κακοκαιρία στον δήμο Δίου-Ολύμπου. Μάλιστα, η κυκλοφορία στον δρόμο Κατερίνη-Δίου και Κατερίνη-Αγίου Δημητρίου από χθες διεξάγεται με δυσκολία. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους σε τρεις περιπτώσεις, από την Κονταριώτισσα έως την Καρίτσα με άνδρες της Πυροσβεστικής να σπεύδουν να τους προσφέρουν βοήθεια, για να βάλουν «τέλος» στον εφιάλτη τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις χείμαρροι παρασύρουν φερτά υλικά, τα οποία καταλήγουν σε αυλές σπιτιών, ενώ οι κάτοικοι είναι αδύνατον να κυκλοφορήσουν στα σημεία εκείνα που συσσωρεύονται τα ορμητικά νερά.

Η ίδια εικόνα καταγράφεται και στα Τρίκαλα, όπου χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά της ώρας για να μετατραπούν δρόμοι της πόλης σε ποτάμια. Από χθες κατά διαστήματα πέφτει και χαλάζι, ενώ προβλήματα καταγράφονται και στην ηλεκτροδότηση σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας. Χαλαζόπτωση, χωρίς να έχουν δηλωθεί ζημιές, καταγράφηκε και στην περιοχή της Βασιλικής Καλαμπάκας.

Επικαροποίηση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού

Στο πλαίσιο των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την χώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου που εξέδωσε νωρίτερα χθες.

«Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 4 Μαρτίου επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Συνεχίζεται η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης λόγω διέλευσης μετωπικής επιφάνειας με κίνηση ανατολική και κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις», αναφέρει αρχικά το δελτίο της ΕΜΥ. 

Πιο αναλυτικά, συνεχίζονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα θα επηρεάσουν και την ανατολική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. «Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου», επισημαίνει η ΕΜΥ και καταλήγει: «Από το πρωί μέχρι το βράδυ της Τρίτης θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα Δωδεκάνησα».

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ και από τα δυτικά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά διαστήματα στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στις Σποράδες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Βελτίωση του καιρού το βράδυ.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This