Σε απελπιστική κατάσταση κτηνοτρόφος στην Κατερίνη: «Έχασα πάνω από 300 ζώα από την κακοκαιρία»

«Μετά από αυτό που ζω, δεν είμαι σε θέση να ξανά ξεκινήσω»

Must Read

«Κραυγή» αγωνίας εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι που από τον περασμένο Σεπτέμβρη είδαν τα ζώα τους να πνίγονται, στις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Αποκορύφωμα, οι καταιγίδες της περασμένης Δευτέρας, που ήρθαν να καταστρέψουν, όσα είχαν απομείνει, αναδεικνύοντας σοβαρές ελλείψεις στα αντιπλημμυρικά έργα.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι τα λόγια ενός κτηνοτρόφου από τον Σβορωνό Κατερίνης, που αναφέρει πως έχασε όλη του την περιουσία μέσα σε ένα βράδυ. «Με έναν σύντομο απολογισμό που έχουμε κάνει ο αριθμός ξεπερνάει τα 300 ζώα. Αρνάκια κυρίως και λίγα πρόβατα. Πνίγηκαν. Είμαστε για ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Ήταν μέσα στους στάβλους και δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. Τα αυλάκια, η περιφέρεια, ο δήμος, το κράτος, δεν βοηθάει. Το ίδιο πάθαμε το 2017», είπε αρχικά ο άνδρας, που βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη.

«Μετά από αυτό που ζω, δεν είμαι σε θέση να ξανά ξεκινήσω»

Ο κτηνοτρόφος εξήγησε πως τα αυλάκια είναι ακάθαρτα και γεμάτα δέντρα και έτσι το νερό δεν μπόρεσε να φύγει από τον στάβλο. «Στις 11 το βράδυ ήρθα στον στάβλο να δω τι γίνεται, ενώ είχα φύγει στις 21:30 και ήταν σαν να μπαίνω σε ένα ποτάμι, μια θάλασσα. Η στάθμη του νερού ήταν στο στήθος μου. Δεν υπάρχει το κράτος, ο δήμος πού είναι να έρθει να μας βοηθήσει; Με τα χέρια μας και τους φίλους μας προσπαθούμε ό,τι προλάβουμε να σώσουμε», επεσήμανε, κάνοντας σαφές πως μόλις λίγα ζώα κατάφεραν να σωθούν.

«Μετά από αυτό που ζω, δεν είμαι σε θέση να ξανά ξεκινήσω. Δεν έχω το κουράγιο, την ψυχολογία, δεν υπάρχει από κάποιον μια βοήθεια και αυτό που σκέφτομαι είναι να τα παρατήσουμε και να φύγουμε. Πού είναι ο δήμος; Η περιφέρεια; Να έρθει να δει τι έγινε», κατέληξε, φανερά απελπισμένος, ο κτηνοτρόφος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This