Γ. Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Τουρκία: Πιθανά τα 7,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

«Έχει δημιουργηθεί μία φοβία ότι επίκειται μεγάλος σεισμός τις επόμενες βδομάδες. Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις...»

Must Read

Ως «φοβία» χαρακτήρισε τις φήμες περί επικείμενου σεισμού-τέρας μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας πως υπάρχει μεν κίνδυνος να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά όχι άμεσα.

«Ο συστημικός κίνδυνος (για ενδεχόμενο σεισμό) είναι σημαντικός στην Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας και στην Τουρκία», τόνισε ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Upadate» με τον Ηλία Σιακαντάρη, αναφερόμενος στη προειδοποιητική σήμανση που τοποθετήθηκε στην Πόλη για τσουνάμι.

«Στην Τουρκία γίνεται μεγάλη συζήτηση για πιθανό μελλοντικό σεισμό στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Αυτό είναι ένα γνωστό επιστημονικό αποτέλεσμα εδώ και χρόνια. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα σεισμικό κενό στη θάλασσα του Μαρμαρά και ότι αυτό το σεισμικό κενό αποτελεί έναν μελλοντικό κίνδυνο για τη μεγαλούπολη, την Κωνσταντινούπολη. Διότι το κενό αυτό εντοπίζεται κοντά στην πόλη, κοντά σε όλες τις δορυφορικές πόλεις της Κωνσταντινούπολης και απειλεί περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους», προσθέτει.

«Είναι ένα παλιό επιστημονικό αποτέλεσμα, το οποίο λέει ότι το 2.000 που δημοσιεύτηκαν οι μελέτες, αναφέρει ότι στην επόμενη τριακονταετία –τώρα είμαστε περίπου 25 χρόνια μετά, με πολύ υψηλή πιθανότητα– θα γίνει και πάλι ο επόμενος σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ» εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος και αναφέρει πως «σήμερα με πήραν από τη Βόρεια Ελλάδα, από κάποια σχολεία, και μου είπαν ότι θέλουμε να κάνουμε εκδρομές, “να πάμε στην Κωνσταντινούπολη;”. Τούς είπα αβίαστα “ναι, βεβαίως να πάτε”».

«Έχει δημιουργηθεί μία φοβία ότι επίκειται (σ.σ. μεγάλος σεισμός), δηλαδή όπου να ‘ναι, τις επόμενες βδομάδες. Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις…», κατέληξε ο πολύπειρος σεισμολόγος.

Δείτε τις δηλώσεις Παπαδόπουλου:

*πηγή φωτό: ertnews.gr

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This