Η επανεμφάνιση της Greek Mafia με την έκρηξη σε βενζινάδικο του Πειραιά και ο ρόλος της εντυπωσιακής παίκτριας ριάλιτι

Το «ματωμένο» κομβόι και η εκρηκτική ξανθιά

Must Read

Η εκρηκτική επανεμφάνιση της Greek Mafia με βόμβα μεγάλης ισχύος και μάλιστα εν ώρα λειτουργίας σε μεγάλο βενζινάδικο του Πειραιά συνέπεσε (;) με τη δικογραφία – μαμούθ των 30 συνολικά κατηγορουμένων που νόθευαν σε άλλα πρατήρια καύσιμα με τόνους από διαλύτες, τα οποία έφερναν με φορτηγά κομβόι απ’ τη Βουλγαρία.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και μια 27χρονη πρώην παίκτρια γνωστού ριάλιτι. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στην εντυπωσιακή γυναίκα, που τον τελευταίο καιρό εργαζόταν σε βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα και που στο παρελθόν είχε λάβει μέρος και στο ριάλιτι τηλεπαιχνίδι «My Style Rocks». Εκτός από την εν λόγω νεαρή, οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν και έναν 65χρονο, ο οποίος έφερε το παρατσούκλι «Μάγος». Και αυτό διότι ήταν ο ειδικός στις προσμείξεις των χημικών διαλυτών.

Η εκρηκτική παίκτρια ριάλιτι

Ήταν ανοιχτό

Την ώρα που συντάσσονταν τα κατηγορητήρια χανόταν η φιγούρα του «κομιστή» που έβαζε με βραδύκαυστο φιτίλι τη βόμβα στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά. Το πρατήριο ήταν ανοιχτό και μόλις που είχε γεμίσει το ρεζερβουάρ οδηγός αυτοκινήτου, όταν φεύγοντας το ωστικό κύμα έσπασε το πίσω παρμπρίζ και ανασήκωσε για λίγο το Ι.Χ. του στον αέρα. Στις 3.20 τα ξημερώματα της Παρασκευής από το ωστικό κύμα ξηλώθηκαν παράθυρα σε παρακείμενες πολυκατοικίες, ενώ σταθμευμένα οχήματα που χτυπήθηκαν απ’ τα θραύσματα γέμισαν με τρύπες. Μετά τις απανωτές δολοφονίες τεσσάρων «πετρελαιάδων», του Γιώργου Μήτσου στα Γλυκά Νερά, του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας, του Βασίλη Ρουμπέτη στον Κορυδαλλό και του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, ήρθαν και οι βομβιστικές επιθέσεις από επίδοξους «νονούς» της Greek Mafia, που διεκδικούν με εκρήξεις τον έλεγχο των «ορφανών» βενζινάδικων.

Ενα από τα εργαστήρια της εγκληματικής οργάνωσης

Οι διωκτικές Αρχές περνούν από κόσκινο την «υποψία» πίσω απ’ την τελευταία βόμβα να βρίσκεται έγκλειστος των φυλακών με πολύ βαρύ ποινικό μητρώο, που καπνίζει ακατάπαυστα στο κελί του, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να κρατηθεί μακριά από ναρκωτικές ουσίες, που «ρίχνουν» τη δύναμή του, χάνει τον αυτοέλεγχό του και κάνει λάθος υπολογισμούς. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Espresso»: «Τέτοιο ρίσκο για τυχόν ανθρώπινες παράπλευρες απώλειες συνήθως μόνον αυτός ο αρχινονός μπορεί να παίρνει…» Ο λόγος γίνεται για βαρυποινίτη που έχει μεγάλο οικονομικό εύρος και πλέον τον τραβά σαν μαγνήτης ο «μαύρος» χρυσός, αφού η «νύχτα» έχει πεθάνει από έσοδα!

Οπως ο «Θείος Τζο»

Τα τελευταία 24ωρα, πάντως, η Οικονομική Αστυνομία συνέτασσε καταθέσεις και ντοκουμέντα για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία εισήγε και παρήγε χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων, διακινούσε νοθευμένα καύσιμα, αλλά εισήγε επίσης απ’ τη Βουλγαρία και παράνομα αιθυλική αλκοόλη για τη νόθευση ποτών. Στο ίδιο αδίκημα είχε υποπέσει η εταιρία του δολοφονηθέντος Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο, του επονομαζόμενου «Θείου Τζο». Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί είκοσι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ αυτών και το αρχηγικό μέλος, ο 62χρονος Π.Ε., απ’ τα Γιαννιτσά Πέλλας, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η συμμετοχή στη συμμορία 33χρονου ο πατέρας του οποίου υπήρξε σεσημασμένος λαθρέμπορος καυσίμων, που κάποια εποχή συντάραξε με την εμπλοκή του συθέμελα τη δικαστική εξουσία της χώρας.

Ζημιές σε αυτοκίνητα από την ισχυρή έκρηξη στον Πειραιά

Το κατηγορητήριο αναδεικνύει, πάντως, πόσο πολύ έχουν εισχωρήσει στον τομέα των νοθευμένων αλλά και λαθραίων καυσίμων ομογενείς απ’ την πρώην Σοβιετική Ενωση, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια περιοριζόταν μόνο στις νταλίκες με τα λαθραία τσιγάρα. Απ’ τους κατηγορουμένους οι δεκατρείς είναι Ελληνες και οι επτά αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται ακόμα δέκα άτομα, εκ των οποίων επτά Ελληνες και οι τρεις ξένοι. Εντοπίστηκαν έξι πρατήρια υγρών καυσίμων με νοθευμένα και λαθραία καύσιμα, με τους αναλογούντες αποφυγόντες φόρους-δασμούς από τον Φεβρουάριο του 2024 άνω του 1.200.000 ευρώ.

Οι έρευνες έγιναν σε περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας. Ο 62χρονος μαφιόζος, με βάση το κατηγορητήριο, από τον Νοέμβριο του 2023 συγκρότησε τρεις ανεξάρτητες υποομάδες, με κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό, επιδιώκοντας τον παράνομο πλουτισμό. Προς τούτο χρησιμοποιούσε ως βασικό χώρο δραστηριοποίησής τους χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων που βρίσκεται στην οδό Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου κατέληγαν τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.

Στη δυτική Αττική

Χρησιμοποιούνταν τρεις ενδιάμεσοι σταθμοί, δηλαδή δύο αποθηκευτικοί χώροι στη δυτική Αττική, στους οποίους έφταναν αρχικά οι χημικοί διαλύτες από τη Βουλγαρία και εν συνεχεία κατέληγαν στον χώρο στάθμευσης που προαναφέρθηκε, όπου γινόταν η νόθευση του αγνώστου προελεύσεως καυσίμου, ενώ στον τρίτο ανεξάρτητο με τους δύο προηγούμενους χώρους υφίσταται έδρα εταιρίας, η οποία προμηθευόταν νόμιμα όλα τα απαραίτητα χημικά υλικά προκειμένου να παράγει παράνομα χημικούς διαλύτες κατάλληλους για νόθευση καυσίμων, οι οποίοι στη συνέχεια κατέληγαν στον ίδιο χώρο στάθμευσης και από εκεί με βυτιοφόρα υγρών καυσίμων στα πρατήρια. Οι δύο ανεξάρτητες υποομάδες είχαν σκοπό τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια υγρών καύσιμων με σκοπό τη νοθεία των καυσίμων, ενώ η τρίτη υποομάδα έχει ως σκοπό τη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες, μέσω των οποίων διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά προς κατανάλωση.

Οι χημικοί διαλύτες εισάγονταν με τη συνδρομή Βούλγαρων προμηθευτών, που αναλάμβαναν την τοποθέτησή τους σε παλετοδεξαμενές τού ενός τόνου. Καθένα από τα παραπάνω μέλη λαμβάνει χρήματα, τα οποία προκύπτουν κατ’ αναλογία από την ποσότητα σε λίτρα του μεταφερόμενου κάθε φορά φορτίου. Η β’ υποομάδα διέθετε εταιρία-βιτρίνα, με δραστηριότητα την παραγωγή απολυμαντικών και εμπορία χημικών προϊόντων στη θέση Χερώματα, στη Θήβα. Το εργοστάσιο προμηθευόταν όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες ώστε να λειτουργεί παράνομο εργαστήριο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων. Οι παραγγελίες των πρώτων υλών για την παραγωγή χημικών διαλυτών γίνονταν κατόπιν συνεννόησης μεταξύ τους, ανάλογα με τις ανάγκες, καθώς ο Π.Ε. τηρούσε το πελατολόγιο με τα πρατήρια υγρών καύσιμων. Αμεσος συνεργάτης του ήταν Βούλγαρος, που τον φώναζαν «ΛΟΥΚΑ» και διέμενε στο Δήλεσι, αλλά σε καθημερινή βάση πήγαινε στο εργοστάσιο προκειμένου να επιβλέπει εάν τηρούνται οι διαδικασίες για λογαριασμό του 62χρονου. Από εκεί, με φορτηγά οχήματα μέσα σε παλετοδεξαμενές του ενός τόνου το παράνομο φορτίο κατέληγε στον προαναφερόμενο χώρο στάθμευσης, στην οδό Μεγαρίδος στον Ασπρόπυργο Αττικής. Εκεί γινόταν η μετάγγιση σε βυτιοφόρα φορτηγά οχήματα, που «άδειαζαν» στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Τόνοι σε μία ημέρα

Είναι ενδεικτικό πως μόνο στις 5/3/2024 παρήγαγαν τριάντα τόνους χημικούς διαλύτες στο παράνομο εργοστάσιο παραγωγής χημικών διαλυτών στη Βοιωτία. Κατά την επιχείρηση διενεργήθηκαν έρευνες σε έξι πρατήρια υγρών καυσίμων, έναν χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων, επτά οικίες, δύο αποθήκες, μία εταιρία παραγωγής απολυμαντικών και χονδρικού εμπορίου χημικών προϊόντων βιομηχανικής χρήσης, μία εταιρία χονδρικού εμπορίου ποτών και δύο ποτοποιίες. Κατά τη διενέργεια των ερευνών βρέθηκαν: 85.265 λίτρα χημικών διαλυτών, 12.101 λίτρα αμόλυβδη βενζίνη, 5.762 λίτρα αιθυλική αλκοόλη και 746 λίτρα λοιπά αλκοολούχα υγρά. Επίσης βρέθηκαν δώδεκα ΙΧΕ, για τα έξι από τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί κλοπή/απώλεια, ενώ κατασχέθηκαν και 78.955,000 ευρώ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν από την α’ υποομάδα ανέρχονται σε 111 τόνους, ενώ από τη β’ υποομάδα σε 150 τόνους. Οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις κατασχεθείσες όσο και τις διακινηθείσες ποσότητες χημικών διαλυτών, λαθραίων καυσίμων, αιθυλικής αλκοόλης και λοιπών αλκοολούχων ποτών, ξεπερνούν τα 1.200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This