Ηράκλειο: Αυτοκτόνησε καρκινοπαθής που περίμενε δύο μήνες το φάρμακο για την χημειοθεραπεία!

Δεν άντεξε τους φρικτούς πόνους - Η αγωγή που έπρεπε να ακολουθήσει ήταν δυσεύρετη

Must Read

Ανείπωτο θρήνο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου -και όχι μόνο- η είδηση ότι ένας ηλικιωμένος καρκινοπαθής αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, επειδή δεν άντεξε να περιμένει το φάρμακο που απαιτείτο για την χημιοθεραπεία του! Ο 72χρονος Γιάννης Τουρνάς -που πωλούσε βιβλία σε λαϊκές αγορές για να βγάλει τα προς το ζην- υπέφερε από φρικτούς πόνους και προχώρησε στο απονενοημένο, καθώς δεν μπορούσε άλλο να βιώνει αυτή την κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο διάστημα είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση, με σκοπό να βρεθεί το φάρμακο για την θεραπεία του ηλικιωμένου, ο οποίος έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα. Ωστόσο, η αγωγή ήταν δυσεύρετη στην Ελλάδα, επιδεινώνοντας κι άλλο την ήδη επιβεβαρυμένη κατάστασή του. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατά το διάστημα που περίμενε το φάρμακο, ο όγκος του από τα έξι εκατοστά έφτασε στα 9,5!

Το σημείωμα που άφησε ο ηλικιωμένος

Ο άτυχος άνδρας -θύμα της κατάρρευσης του ΕΣΥ- προτού βάλει την θηλιά στο λαιμό του, έγραψε ένα συγκλονιστικό σημείωμα στην οικογένειά του. Με τον τρόπο αυτό θέλησε να τους πει το τελευταίο αντίο, να τους ζητήσει συγνώμη, αλλά και να τους εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

«Μιλήσαμε είπε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε το ίδιο έκανε με όλους ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε», δήλωσε σε κατάσταση σοκ ο ξάδερφός του, Ευτύχης Σαρτζετάκης, που είχε αναδείξει το θέμα για να βρεθεί το φάρμακο και να έρθει από το εξωτερικό.

Ο ίδιος ανέφερε πως στο σημείωμα που άφησε ο 72χρονος, εξηγούσε μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Παράλληλα έκανε γνωστή την μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί ο ξάδερφός του, αφού δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει ούτε την εξέταση με το ειδικό ακτινολογικό μηχάνημα PET SCAN που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθεί αν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος και τον παρέπεμπαν από τον «Άννα στον Καϊάφα».

Ο κ. Σαρτζετάκης σημείωσε τέλος, πως η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα ωστόσο, ο Γιάννης Τουρνάς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This