Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ξανά στους δρόμους αύριο οι φοιτητές – Οι διεκδικήσεις τους

Συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αύριο, Πέμπτη βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, με συλλαλητήρια στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κρήτη.

Στην Αθήνα, οι φοιτητές δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, τονίζοντας πως η κυβέρνηση αδιαφόρησε για την πιθανή αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου και τις απόψεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, που το κρίνουν επιβλαβές για την εκπαίδευση, προχωρώντας τελικά στην ψήφισή του. Μάλιστα, οι φοιτητικοί σύλλογοι ανά την επικράτεια καλούν τις διοικήσεις όλων των ΑΕΙ της χώρας να πάρουν θέση ενάντια στον νόμο.

Μέσα από τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν:

  • Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές.
  • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των κυβερνήσεων. Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των φοιτητών και των ιδρυμάτων σε καθηγητές, προσωπικό, υποδομές.
  • Δωρεάν φοιτητική μέριμνα (στέγαση, σίτιση, μεταφορά, αναλώσιμα, βιβλία κτλ) για όλους και όλες. Ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ΣΔΙΤ και νοίκια.
  • Ένα πτυχίο αντικείμενο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Όχι στην απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία.
  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων μας με τα κολέγια. Όχι στην κύρωση της σύμβασης της Λισαβόνας της ΕΕ.
  • Εμβόλιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές σε όλα τα Τμήματα που η κυβέρνηση και οι διοικήσεις επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν την εξεταστική για να σταματήσουν οι αγώνες των φοιτητών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This