«Ελάτε στην Πάτρα για το καρναβάλι, είναι ασφαλής» λέει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ – Ο σχεδιασμός για το τριήμερο

Must Read

Καθησυχαστικός ως προς την υγειονομική κατάσταση της Πάτρας ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας και της κορύφωσης του καρναβαλιού εμφανίστηκε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης με αφορμή τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκαν στην πόλη τους τελευταίους μήνες.

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος με το θέμα της μηνιγγίτιδας και η Πάτρα είναι από υγειονομικής πλευράς ένας ασφαλής προορισμός» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Καρβέλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σχετικά με την περίπτωση του τελευταίου φοιτητή που νόσησε και νοσηλεύεται ακόμα είπε πως είναι καλύτερα στην υγεία του και έχει προχωρήσει στο στάδιο της αποθεραπείας.




«Θα χορηγηθεί προληπτικά χημειοπροφύλαξη σε περίπου 600 φοιτητές, καθώς και προληπτική χορήγηση φαρμάκων σε συνεννόηση πάντα με τις πρυτανικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η ενημέρωση των φοιτητών από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ», είπε ακόμα. Παράλληλα, ο κ. Καρβέλης επεσήμανε ότι «έχουν ήδη γίνει τρία εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας σε επαφές με τα τρία κρούσματα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών, αναφέρεται ότι «χθες και σήμερα βρέθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο ενημέρωσης και πρόληψης για τη μηνιγγίτιδα και χορήγησαν χημειοπροφύλαξη σε 125 φοιτητές του τμήματος Μαθηματικών, αλλά και σε οικοτρόφους της φοιτητικής εστίας, από το σύνολο των 2.500 φοιτητών που είχαν ειδοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο να προσέλθουν εφόσον το επιθυμούν».

Τι θα γίνει το τριήμερο

Ο κ. Καρβέλης μίλησε για τα μέτρα που θα ληφθούν από την 6η ΥΠΕ στην Πάτρα ενόψει του τριημέρου καθώς την πόλη θα επισκεφτούν χιλιάδες επισκέπτες. Όπως τόνισε η Υγειονομική Περιφέρεια θα έχει άμεση επαφή με τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό και το κέντρο υγείας του βορείου τομέα.




Συγκεκριμένα:

*Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης, δηλαδή το Πανεπιστημιακό και ο «Άγιος Ανδρέας» θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως επίσης και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

* Το Κέντρο Υγείας βορείου τομέα θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το Σαββατοκύριακο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.

*Θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με τον ΕΕΣ, ιατρεία επειγόντων περιστατικών στην “καρδιά” της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου.

*Στα ιατρεία της πλατείας Γεωργίου θα βρίσκονται ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός για πιθανά περιστατικά της κρίσης πανικού, λόγω του μεγάλου συνωστισμού.

*Θα υπάρξει συνδρομή του ΕΕΣ με εθελοντές διασώστες και ιατρούς.

*Η 6η ΥΠΕ θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.

*Θα υπάρξει συνεργασία με το ΕΚΑΒ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου.

Εθελοντική εργασία θα προσφέρουν περίπου 200 άτομα.

(κεντρική φωτογραφία: Πατρινό Καρναβάλι/ Facebook)

Δείτε επίσης:

Χημειοπροφύλαξη σε εκατοντάδες φοιτητές στην Πάτρα για την μηνιγγίτιδα εν όψει καρναβαλιού

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην χώρα – Στο νοσοκομείο μαθητής Λυκείου στην Καλαμάτα

Καμπανάκι ειδικών για την έξαρση μηνιγγίτιδας εν μέσω Αποκριών: «Προσοχή με τις εκδηλώσεις»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This