Επικίνδυνος εκτός από… κακόγουστος ο στολισμός της Βασιλίσσης Σοφίας

Must Read

Την ώρα που η κοινή γνώμη αποδοκιμάζει την εορταστική φωταγώγηση στη Βασιλίσσης Σοφίας, η οποία φέρνει περισσότερο στον νου ψυγείο κρεοπωλείου παρά χριστουγεννιάτικο στολισμό, οι φωτογραφίες που παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία» και η Κέλλυ Φαναριώτη, αναδεικνύουν πως εκτός από το θέμα της αισθητικής, τίθεται και εκείνο της ασφάλειας.

Φωτισμός Βασιλίσσης Σοφίας
Φωτισμός Βασιλίσσης Σοφίας

Κι αυτό διότι, όπως βλέπετε στις εικόνες, οι στύλοι στους οποίους έχει τοποθετηθεί η φωτιστική εγκατάσταση παρουσιάζουν έντονη κάμψη, γεγονός πως γεννά ερωτήματα αναφορικά με την αντοχή τους σε εξωτερικές πιέσεις, όπως αυτές που προκαλούνται από ισχυρούς ανέμους ή από έναν μέτριο σεισμό.

Οπως εξηγεί στη «δημοκρατία» ο πολιτικός μηχανικός και συγκοινωνιολόγος Κωνσταντίνος Κουρέτας, που ανέδειξε το πρόβλημα μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook, η έντονη παραμόρφωση που παρατηρείται στις κολόνες φέρνει τον Δήμο Αθηναίων προ των ευθυνών του.

Δείτε επίσης: Μπακογιάννης και Ίδρυμα Ωνάση προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με τον στολισμό της Αθήνας

«Ολοι αναλωνόμαστε στο κατά πόσο τα φώτα είναι χριστουγεννιάτικα ή όχι, όμως εδώ υπάρχει ένα ακόμη πιο σοβαρό θέμα. Προηγήθηκε κάποια τεχνική μελέτη πριν από την εγκατάσταση του φωτισμού; Αν κάποια κολόνα πέσει, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι μπορεί να συμβεί» αναφέρει, τονίζοντας ότι σκοπός του προβληματισμού δεν είναι να προκαλέσει πανικό, αλλά να εξεταστεί το ζήτημα υπέρ της ασφάλειας των πολιτών.

Εκτός όμως από τους στύλους, οι οποίοι κατά βάση προορίζονται να φέρουν στην κορυφή τους προβολείς φωτισμού, και όχι να υποστηρίζουν ολόκληρη φωτιστική εγκατάσταση, ο ίδιος θίγει κι ένα άλλο ζήτημα, που, όπως λέει, έχει απασχολήσει αρκετούς Αθηναίους.

«Ενα ακόμα ζήτημα, που είναι ίσως κάπως πιο υποκειμενικό, είναι και το κατά πόσο, όταν ειδικά χρωματίζονται πορτοκαλί και κόκκινα τα φώτα του στολισμού, μπερδεύουν τους οδηγούς προς τη διάκριση των φαναριών κυκλοφορίας. Το αναφέρω διότι μου είπαν φίλοι ότι τους συνέβη».

Σε κάθε περίπτωση, το ίδρυμα Ωνάση που έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου στολισμού, αντί να εκδίδει ανακοινώσεις χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ παρωχημένους όσους αντιδρούν με την αισθητική του, οφείλει με τη σειρά του να ενημερώσει τους πολίτες αν υπάρχουν όλες οι ικανές και αναγκαίες προϋποθέσεις ασφάλειας του διακόσμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This