Καρναβάλι Πάτρας: 45 περιστατικά μέθης μόνο χθες – Σε εφημερία όλο το τριήμερο τα νοσοκομεία

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις στην «βασίλισσα του καρναβαλιού»

Must Read

Δεν κύλησε ομαλά το χθεσινό βράδυ στην «βασίλισσα του καρναβαλιού», Πάτρα η οποία ζει στιγμές ξεφαντώματος που αναμένεται να κορυφωθούν το τριήμερο που διανύουμε.

Στην πόλη, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού κλήθηκαν να παρέμβουν σε 45 περιστατικά μέθης τα οποία αφορούσαν περισσότερο άτομα νεαρής ηλικίας. Μάλιστα, σε πέντε περιπτώσεις χρειάστηκε τα άτομα να μεταφερθούν στα νοσοκομεία καθώς η κατάσταση τους κρίθηκε σοβαρή.

Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το «Άγιος Ανδρέας» θα βρίσκονται σε εφημερία ολόκληρο το τριήμερο μέχρι το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Ακόμη, σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί το Σαββατοκύριακο, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και το Κέντρο Υγείας βορείου τομέα, ενώ σε συνεργασία με τον ΕΕΣ θα αναπτυχθούν ιατρεία επειγόντων περιστατικών στην πλατεία Γεωργίου.

Οι επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Αχαΐας αναμένεται να ξεπεράσουν τους 60.000! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επισκέπτες από Αθήνα αυξήθηκαν φέτος κατά 15%  ενώ από άλλους προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία)  η αύξηση των επισκεπτών έφτασε το 25%.

Δείτε βίντεο από τις χθεσινοβραδικές παρελάσεις:

 

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις του Πατρινού καρναβαλιού, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις, στις οποίες θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού».

Ήδη, η πόλη ζει σε έντονους και αμείωτους καρναβαλικούς ρυθμούς, με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες να απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, που θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου.

Η πρώτη μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα. Η συγκεκριμένη παρέλαση ονομάζεται ποδαράτη, επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους, οι οποίες φωτίζονται καρναβαλικά.

Απόψε λοιπόν αναμένεται να ξετυλιχτεί στο κέντρο της Πάτρας ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τους φωτισμούς, τα χρώματα τη γρήγορη ροή και το κέφι να δίνουν μία μοναδική λάμψη, αλλά και ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του πατρινού καρναβαλιού.

Η δεύτερη μεγάλη παρέλαση θα ξεκινήσει αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι και θα παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης και δημιουργίας.

Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκεται η δημοτική μουσική και θα ακολουθείται από τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού, τα οποία κατασκευάστηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Ειδικότερα, θα παρελάσουν τα άρματα, «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος – Ο Βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», το άρμα βασίλισσας με την βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2024, Γεωργία Σακκά, το άνθινο άρμα, το «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Στην συνέχεια, θα παρελάσουν οι περίπου 60.000 καρναβαλιστές, μέλη των 181 πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού», που θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα ή μεγάλες τροχήλατες κατασκευές.

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να κρατούν ζωντανό το παραδοσιακό έθιμο.

Δείτε επίσης:

Μαζική η έξοδος του τριημέρου: 60.000 ΙΧ έφυγαν χθες – Μεγάλη πληρότητα σε ΚΤΕΛ και πλοία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This