Συναγερμός σε ποιμνιοστάσιο στο Ηράκλειο: «Βροχή» οι σφαίρες με φόντο κτηματικές διαφορές

«Μπαρούτι» μεταξύ οικογενειών κτηνοτρόφων

Must Read

Το «έλα να δεις» επικράτησε σε συνοικία του Ηρακλείου πριν από μερικά 24ωρα, όταν δύο οικογένειες κατέληξαν στην…Ασφάλεια, με αφορμή κτηματικές διαφορές! Τρία αδέρφια από την μία και τρία αδέρφια από την άλλη, βρίσκονται στα μαχαίρια, ανταλλάσσοντας καταγγελίες και απειλές.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτική τοποθεσία των Κάτω Καστελλιανών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπου οι καταγγέλλοντες, αδέρφια, ηλικίας 49, 44 και 38 ετών, διατηρούν ποιμνιοστάσιο αλλά και μεγάλη αγροτική περιουσία με λιόφυτα και σιτηρά.

Εκεί, βρέθηκαν με άγριες διαθέσεις οι φερόμενοι ως δράστες, επίσης αδέρφια, ηλικίας 51, 49 και 46 ετών και απαίτησαν να μαζέψουν τα ζώα τους και να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς δεν είχαν καμία δουλειά εκεί. Αναφέρεται μάλιστα στην καταγγελία ότι τους έδωσαν διορία μισής ώρας για να φύγουν και να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην περιοχή, διαφορετικά απείλησαν ότι θα τους σκοτώσουν, θα κλέψουν τα ζώα τους και θα καταστρέψουν τις καλλιέργειες τους.

Μισή ώρα μετά το λεκτικό επεισόδιο, με τις απειλές και τις προειδοποιήσεις, οι τρεις καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από την απέναντι πλαγιά, από μία απόσταση περίπου 200 μέτρων. Περιγράφουν ότι είδαν και αναγνώρισαν τα αγροτικά αυτοκίνητα των κατηγορουμένων και ότι έγινε χρήση πολεμικού όπλου σε βάρος τους.

«Αισθάνομαι φόβο και άμεση απειλή για τη ζωή μου και την περιουσία μου»

«Κατέβηκαν τρία άτομα και τότε άρχισαν να πυροβολούν προς τα πάνω μου, όχι για εκφοβισμό. Η απόσταση ήταν περί τα 200 μέτρα και οι σφαίρες πέφτανε δίπλα μου και σε κοντινή μου απόσταση… Δεν γνωρίζω ποιοι πυροβολούσαν από αυτούς τους τρεις αλλά με απείλησαν αυτοί οι τρεις ότι αν δεν φύγω, θα με σκοτώσουν. Μετά από αυτό αισθάνομαι φόβο και άμεση απειλή για τη ζωή μου και την περιουσία μου» υποστηρίζει, κατά πληροφορίες, ο 49χρονος, ενώ ο μικρότερος αδερφός του πάλι περιγράφει ότι πυροβόλησαν προς το μέρος τους, τη μάντρα και το αυτοκίνητο, 20 με 30 φορές.

Στο σημείο βρέθηκαν μετά την καταγγελία, άνδρες της ΕΛΑΣ που κατά την αυτοψία κατέγραψαν μόνο μία οπή (είσοδος-έξοδος) από πυροβόλο όπλο σε σταθμευμένο αγροτικό όχημα ιδιοκτησίας των καταγγελλόντων, ενώ στον τοίχο του ποιμνιοστασίου τους διαπιστώθηκε ύπαρξη φθοράς διαμέτρου δύο εκατοστών, πιθανόν, όπως αναγράφεται, προερχόμενη από πυροβόλο όπλο. Βέβαια, η έρευνα συνεχίζεται, με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η σύλληψη και η απολογία στον ανακριτή

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικοί συνέλαβαν τον μεγαλύτερο από τους τρεις αδερφούς της άλλης οικογένειας, που το Σάββατο οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως Ηρακλείου. Τόσο σε βάρος του όσο και κατά των δύο μικρότερων αδερφών του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Ο 51χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου. Μάλιστα, θεωρείται πιθανόν την ίδια ημέρα να εμφανιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης και τα αδέρφια του.

«Πρόκειται για μία κακοστημένη σκευωρία. Πιστεύουμε ακράδαντα, δήλωσε, ότι όλο αυτό σύντομα θα καταρρεύσει, συμπαρασύροντας και εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται, χωρίς κυρώσεις και συνέπειες, την ποινική δικαιοσύνη. Θα τα πούμε όλα στην ώρα τους», διεμήνυσε από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης των τριών αδερφών, Γιώργος Κοκοσάλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This