Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Must Read

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών. Η ίδια έκανε λόγο για την κατάθεση αναφοράς στην σχετική επιτροπή, ξεκαθαρίζοντας πως το ζήτημα δεν είναι κομματικό.

«Όλα τα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου στάθηκαν στο πλευρό μας. Θέλαμε να παραμείνει ανοιχτή η καταγγελία. Ζητήσαμε να μας παραπέμψουν σε δυο επιτροπές. Επίσης θέλουμε να εξετάσει το θέμα σχετικά με τις παρεμβάσεις και τις παραλείψεις, αυτό είναι που μας καίει. Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Στην Ελλάδα δεν μας επιτρέπεται να τους τιμωρήσουμε», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Το θέμα μας δεν είναι κομματικό, στο θέμα της απαξίωσης δεν μπορεί να υπάρχει κάτι κομματικό. Για ποιο λόγο η επιτροπή δεν έκανε την δουλειά της να ζητήσει εξηγήσεις από τους πολιτικά υπεύθυνους όλο το βάρος έχει πέσει σε δύο υπαλλήλους ενώ δεν φταίνε μόνο αυτοί. Η Ευρώπη μπορεί να ζητήσει από τους Έλληνες δικαστές να κάνουν την δουλειά τους».

«Συνεχίζουμε μόνοι μας την έρευνά μας»

Σε ό,τι αφορά στις μελλοντικές ενέργειες των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, η Μαρία Καρυστιανού εξήγησε: «Θα ετοιμάσουμε έναν ογκωδέστατο φάκελο και θα τον παραδώσουμε στην ευρωπαία εισαγγελέα».

Παράλληλα, η ίδια έκανε λόγο και για τις 1.350.000 υπογραφές που κατάφεραν μέσα σε λίγες ημέρες να συγκεντρωθούν στο ψήφισμά της. «Το τραγικό του θέματος είναι ποια η ανταπόκριση της Ελλάδας στις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν. Είναι ένα επιπλέον όπλο οι υπογραφές για εμάς για τις επόμενες κινήσεις μας», επεσήμανε και κατέληξε:

«Εγώ από την αρχή μιλούσα για χειραγώγηση της δικαιοσύνης τον μόνο που μου έκανε εντύπωση πως οι βουλευτές παρόλο που υπάρχουν τόσα στοιχεία συνεχίζουν να επιμένουν στην προσπάθεια συγκάλυψης. Ελπίζω στο ψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση να αλλάξουν κάποια πράγματα. Έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη, για βοήθεια συνεχίζουμε μόνοι μας την έρευνά μας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αναγκάστηκε η γυναίκα για να βρεί το δίκιο της να καταφύγει στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το δικό μας κοφεύει ή/και συγκαλύπτει. Είναι τραγικό και ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει. Λυπάμαι για την πατρίδα μου και για τους βουλευτές μας. Έχουμε φτάσει στην απόλυτη αναισθησία ή ακόμα χειρότερα στην συγκάλυψη των ενόχων για έναν μισθό που δίνουν τα ίδια τα θύματα αυτών των ανάλγητων πολιτικών. Όνειδος.
    Πόσο πιο χαμηλά θα φθάσουν κάποιοι;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This