Ακόμα δίνει σήμα το F-16!

Σύντομα θα γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια της πτώσης

Must Read

Ενώ διερευνώνται ακόμα τα αίτια της πτώσης του F-16 Block 52+ που κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στο νησάκι Ψαθούρα, μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου, όπως όλα δείχνουν, το βυθισμένο αεροσκάφος, δίνει ακόμα σήμα!

Συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύεται από ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το αεροσκάφος μέχρι απόψε το βράδυ, συνέχιζε να δίνει σήμα και έτσι, η Πολεμική Αεροπορία με το βαθυσκάφος που διαθέτει, θα επιχειρήσει να βρει κάποια τμήματά του, που ενδεχομένως να προσφέρουν πληροφορίες ως προς τα αίτια της πτώσης, εφόσον βρίσκονται σε βάθος μικρότερο των 1.000 μέτρων!

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, τα πορίσματα για τα ατυχήματα ή τα δυστυχήματα στην Πολεμική Αεροπορία, είναι απόρρητα και γνωστοποιούνται σε κλειστές συσκέψεις στις πολεμικές μοίρες, μόνο εφόσον η αρμόδια επιτροπή ολοκληρώσει την έρευνα, καθώς γίνονται αντικείμενα στην ασφάλεια των πτήσεων, όπου η ελληνική Πολεμική Αεροπορία κατέχει υψηλότατη θέση, με πολύ χαμηλούς δείκτες ατυχημάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις, τις καταθέσεις των ιπτάμενων του σχηματισμού, την κατάθεση του 29χρονου Υποσμηναγού και τα όσα έχουν καταγράψει οι τρεις κασέτες, αναμένεται να βγουν ιδιαίτερα ασφαλή συμπεράσματα ως προς τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους. Επιπλέον, ανάμεσα στα πιθανά αίτια, συγκαταλέγεται η καταστροφική αστοχία του υλικού, δηλαδή να έχει σπάσει κάποιο εξάρτημα του κινητήρα ή να έσβησε ξαφνικά ο κινητήρας, ενώ εξετάζεται ακόμα και ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους ή πιθανές ελλείψεις στην πλατφόρμα!

Σε κάθε περίπτωση, τα ακριβή αίτια της πτώσης του πολεμικού αεροσκάφους, αναμένεται να γίνουν σύντομα γνωστά.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This