Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε τόσο καλό τρένο, έχουμε στοιχεία για τις ποινικές ευθύνες του»

«Εξευτελιστική και ξεδιάντροπη η συζήτηση στη Βουλή» - Τι είπε για μπάζωμα και τις δηλώσεις Φλωρίδη

Must Read

«Καταπέλτης» για την συζήτηση στη Βουλή για τα Τέμπη και την απαράδεκτη ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή  είναι η Ευδοκία Τσαγκλή η οποία έζησε τον εφιάλτη καθώς ήταν στο μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και τραυματίστηκε κατά την σφοδρή σύγκρουση των αμαξοστοιχιών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» σήμερα το πρωί ανέφερε:

«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο. Απορώ αφού είναι τόσο καλός, γιατί δεν είναι ακόμη υπουργός; Είναι εξευτελιστικό να βλέπεις την διαδικασία για τα Τέμπη στην Βουλή. Θα έλεγα ότι είναι ξεδιάντροπή η στάση τους».

Συνεχίζοντας μίλησε για τις ευθύνες του πρώην υπουργού Μεταφορών.

«Εμείς έχουμε στοιχεία και για ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή. Λέει ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία. Τότε, ας έκαναν μια Προανακριτική Επιτροπή, γνώμη από την Ευρωπαία Εισαγγελέα που την έβαλαν στο συρτάρι».

Η κ. Τσαγκλή είπε πως υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες για τα κόμματα.

Το μπάζωμα

Μιλώντας για την συγκάλυψη που έγινε με το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας είπε:

«Υπάρχουν κωδικοί που έχουν σπάσει και τα πρωτόκολλα… είναι ένα πολύ δολοπλόκο και κακό θρίλερ… αρχίζουν και επεμβαίνουν οι γερανοί στον χώρο, έχουμε τα πρώτα ντοκουμέντα λίγες ώρες μετά. Δεν έχει γίνει και κατάσχεση, δεν έχουμε τα πρωτότυπα αρχεία, τα έβαλαν σε στικάκι τα ηχητικά. Οι διασώσεις σταμάτησαν την 1η Μαρτίου το μεσημέρι και 2 Μαρτίου είπαν ότι δεν έχουμε άλλες διασώσεις για επιζώντες. Υπάρχουν στοιχεία από ξένα δίκτυα ενημέρωσης ότι οι γερανοί δούλευαν σε άλλον χώρο από εκείνον της σύγκρουσης, από εκεί όπου έγινε το μπάζωμα, υπάρχει ένας κρατήρας δίπλα…»

Πως φυλάς τα πειστήρια στον χώρο του ΟΣΕ που είναι υπόλογος στην έρευνα για το συμβάν; Βρήκαμε εύφλεκτα υλικά και ανθρώπινα μέλη μετά από τόσο καιρό, υπήρχε ξυλόλιο και έχουμε ακόμη μια αγνοούμενη… Υπήρχαν κοντέινερ που μετέφεραν ξυλόλιο, είναι διαφορετικά από τα βαγόνια, είναι γαλβανιζέ και μεταφέρονταν ανάμεσα στα βαγόνια».

Η Ευδοκία Τσαγκλή σχολίασε και την προκλητική δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη ότι «όσοι μιλούν για μπάζωμα του χώρου, είναι για τα μπάζα».

«Όσοι πολιτικοί κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους είναι “φλώροι”, θα έλεγα αντίστοιχα», είπε.

Και συνέχισε:

«Είναι επώδυνο γιατί έχουμε στοιχεία, δεν είναι κάτι που λέμε στον αέρα. Είπε ο Πρωθυπουργός ότι αισθάνεται οργή και ντροπή. Όταν έχουν ειπωθεί τόσα ψέματα, μπορεί κάποιος να παραδεχθεί ότι έχει κάνει λάθη; Θα γραπωθούν σε αυτά τα ψέματα. Έχω κάνει αγώνα γιατί υπάρχουν στοιχεία. Θα πέσουν όπως ένα κάστρο από άμμο όσοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Δεν είχα ποτέ κανένα κομματικό παρελθόν ούτε κομματικό “παρών”. Είμαι Ελληνίδα πολίτης και είμαι ενεργή πολίτης, ότι λέω το λέω μετά από έρευνα. Δεν θα κυνηγήσω τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι οι δολοφόνοι μου, που είναι δολοφόνοι κατά συρροή; Θα το πάω μέχρι τέλους».

Καταλήγοντας είπε πως έχει πάει πολλές φορές στον τόπο της τραγωδίας.

«Εγώ έχω πάει πολλές φορές. Συγγενείς θυμάτων λένε ότι δεν μπορούν να πάνε πριν αποδοθούν ευθύνες, το καταλαβαίνω. Είναι πολύ επώδυνο και ξυπνάει πολλές αναμνήσεις. Θα πονέσει όποιος πάει στο σημείο είτε ήταν είτε δεν ήταν στο τρένο».

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Αναγκάστηκε να απαντήσει το υπουργείο Μεταφορών για την παραίτηση Μπίνη που κράτησαν κρυφή

Τέμπη: Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει πως δέχεται ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων!

Αμετανόητος ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του, επιμένει πως δεν έχει καμία ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη!

«Πληρωμένη» απάντηση μητέρας θύματος στα Τέμπη στις απαράδεκτες δηλώσεις Βούλτεψη ότι «μπαγιάτεψε» το θέμα της τραγωδίας

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This