Σοκάρει ο 17χρονος που έπαθε ηλεκτροπληξία: «Μαύρισε το χέρι μου, είχε μουδιάσει, έτρεμα από το ηλεκτροσοκ»

Ο μαθητής είναι καλά στην υγεία του και επέστρεψε σήμερα κανονικά στο σχολείο

Must Read

Συγκλονίζει η περιγραφή του 17χρονου Ηλία από την Πάτρα ο οποίος την περασμένη Τρίτη έπαθε ηλεκτροπληξία όταν άγγιξε γυμνό καλώδιο από βανδαλισμένο φωτιστικό ασφαλείας.

Ευτυχώς, ο μαθητής είναι καλά στην υγεία του και επέστρεψε σήμερα κανονικά στο σχολείο. Από θαύμα σώθηκε και δεν έπαθε κάτι πιο σοβαρό.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News είπε σχετικά με το περιστατικό:

«Κατά τις 12:30 η ώρα στο σχόλασμα, πήγα να κατέβω από τις σκάλες για να πάω στο προαύλιο και εκεί υπήρχε ένα φωτιστικό και ήταν ένα γυμνό καλώδιο και όπως κατέβαινα το ακούμπησα και έσκασε το ρεύμα. 

Μετά από δύο λεπτά κατέβηκα στο προαύλιο, είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο και έτρεμα από το ηλεκτροσόκ. Δεν αισθάνθηκα καμία ζαλάδα, μόνο το χέρι μου πόναγε πολύ και από το σοκ πήδηξα τα σκαλιά κι δεν κρατήθηκα. 

Πήγα στον Άγιο Ανδρέα, στο νοσοκομείο με τη μητέρα μου και επειδή δεν εφημέρευε, πήγαμε στο Ρίο με ασθενοφόρο».

Δείτε τις δηλώσεις του:




Το σπασμένο φωτιστικό

Όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, «ο μαθητής βρίσκεται σήμερα στο σχολείο», ενώ σχετικά με το περιστατικό ανέφερε:

«Για άγνωστο ακόμα λόγο καταστράφηκε το φωτιστικό ασφαλείας την ώρα λειτουργίας του σχολείου που βρίσκεται σε κλιμακοστάσιο του σχολικού κτιρίου και εκείνη την στιγμή περνούσε από το σημείο ο μαθητής, με αποτέλεσμα να τον κτυπήσει το ρεύμα» και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα το πώς ακριβώς ο μαθητής ήλθε σε επαφή με το κατεστραμμένο φωτιστικό, την ώρα που αποχωρούσε από το σχολείο μετά το τέλος των μαθημάτων».

Δείτε βίντεο:




Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ  η αντιδήμαρχος, «το φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, έσπασε την ώρα λειτουργίας του σχολείου», συμπληρώνοντας ότι «το ερώτημα είναι πως ακριβώς έσπασε το φωτιστικό ασφαλείας».

Επίσης, όπως αναφέρει η Κατερίνα Σίμου, «το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι ένα σχετικά καινούργιο σχολείο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρολογικών, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες του δήμου πήγαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν την βλάβη».

Δείτε βίντεο:




Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Αυτεπιστασίας, Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού Οδών, Κτιρίων, Συντήρησης, Κλιματισμού και Αντικεραυνικής Προστασίας, του Δήμου Πατρέων, σχετικά με το περιστατικό της ηλεκτροπληξίας του μαθητή αναφέρονται τα εξής:

«Το περιστατικό αφορά φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο χώρο του κλιμακοστασίου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών από την κατασκευή του σχολείου (πρόσφατης κατασκευής) και σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος, χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα. Όπως δε, μας πληροφόρησαν στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η υπηρεσία προχώρησε σε έλεγχο της εγκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος και διαπίστωσε ότι τα συστήματα ασφαλείας (αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης – ασφάλεια βραχυκυκλώματος) λειτούργησαν και λειτουργούν κανονικά».

Δείτε επίσης:

Πάτρα: Από βανδαλισμένο φωτιστικό ασφαλείας ήταν το καλώδιο που προξένησε ηλεκτροπληξία στον 17χρονο

Αναστάτωση σε σχολείο στην Πάτρα: 17χρονος μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κάπως περίεργα ακούγονται όλα αυτά. Τα φωτιστικά ασφαλείας τοποθετούνται σε μεγάλο ύψος για να φωτίζουν τις εξόδους ασφαλείας και τις σκάλες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This