Δικαιώθηκαν μετά από…22 χρόνια γονείς παιδιού που έμεινε βαριά ανάπηρο λόγω λάθους!

Θα λάβουν αποζημίωση 520.000 ευρώ από το μαιευτήριο και κλινική!

Must Read

Αποζημίωση 520.000 ευρώ θα δοθεί στους γονείς μιας 22χρονης σήμερα κοπέλας από την Θεσσαλονίκη η οποία έμεινε βαριά ανάπηρη όταν γεννήθηκε καθώς έγινε ένα μεγάλο ιατρικό λάθος!

Η δικαίωση για την οικογένεια που περνά έναν Γολγοθά όλο αυτόν τον καιρό ήρθε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ύστερα από τεράστιο αγώνα και σημαντικές καθυστερήσεις στην εκδίκαση της υπόθεσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γονείς βρίσκονται στα δικαστήρια από το 2012!

Όλα ξεκίνησαν το 2001 όταν το παιδί γεννήθηκε με φαινυλεκτονουρία αλλά δεν έγινε έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Συγκεκριμένα, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για ανίχνευση μεταβολικών νοσημάτων με λήψη αίματος από τη φτέρνα, το δείγμα άργησε να σταλεί για έλεγχο! Αντί να σταλεί εντός δύο ημερών όπως έπρεπε εστάλη σε 48 μέρες με αποτέλεσμα η ανάλυση να δείχνει πως το παιδί είναι υγιέστατο!

Η φαινυλκετονουρία είναι μια ασθένεια που υποχωρεί χωρίς θεραπεία αρκεί το μωρό να μην λαμβάνει γάλα για τρεις εβδομάδες. Ωστόσο, οι γονείς δεν το γνώριζαν αυτό με συνέπεια σύντομα το βρέφος να εμφανίσει σωματική και βαριά νοητική αναπηρία.

Μιλώντας στο thesstoday.gr η μητέρα της 22χρονης αναφέρει:

«Μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή που αποδεδειγμένα καταστράφηκε από ιατρικό λάθος. Γιατί να μη λυθεί σε 2-3 χρόνια και να λυθεί σε 17, ενώ είμαστε στην Ευρώπη;».

Σχετικά με την κόρη της λέει:

«Το παιδί μου έχει βαρύ αυτισμό, δίκτυο νοημοσύνης κάτω του 30 και αυτοτραμαυτική και επιθετική συμπεριφορά. Δεν έχει τρόπο να εκφραστεί, δεν έχει λόγο, ωστόσο όταν είσαι οικείος της και την κοιτάς, καταλαβαίνεις τι χρειάζεται, είναι επικοινωνιακή αλλά χρειάζεται βοήθεια 24 ώρες το 24ωρο. Στα 16 της έχασε το φως της και το ξαναβρήκε μετά από μεγάλη ταλαιπωρία».

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς για την υπόθεση είχαν κατατεθεί δύο αγωγές  το 2012 και μια το 2015. Ωστόσο σημειώθηκαν καθυστερήσεις καθώς οι γιατροί που διόριζε το δικαστήριο ως πραγματογνώμονες, αποποιούντο ο ένας μετά τον άλλον για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ο κ. Διαλυνάς αναγκάστηκε να κάνει κλήση στο δικαστήριο με αποτέλεσμα λίγες μέρες πριν να εκδοθεί (επιτέλους) η απόφαση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This