Στη φυλακή Μίχος και «Μιχάλης», ελεύθεροι οι υπόλοιποι 17 κατηγορούμενοι – Αποφυλακίζεται η μάνα της 12χρονης

Στον 55χρονο βασικό κατηγορούμενο στη δυσώδη αυτή υπόθεση επιβλήθηκε η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή με την οποία μπορούσε να τον τιμωρήσει η Δικαιοσύνη

Must Read

Μετά και την απόρριψη των όποιων προτεινόμενων ελαφρυντικών από την υπεράσπιση, ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια, παραμένει στη φυλακή, ενώ πίσω από τα σίδερα οδηγείται, πλέον, και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», που καταδικάσθηκε σε 24ετή κάθειρξη.

Αντιθέτως, οι υπόλοιποι 17 καταδικασθέντες για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς οι δικαστές αποφάσισαν να τούς χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους στην πολύκροτη δίκη. Σε όλους αυτούς που δόθηκε αναστολή μέχρι την έφεση, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (κατά περίσταση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ της περιοχής τους) και σε κάποιους από αυτούς και χρηματικές εγγυήσεις.

Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο στους εν λόγω κατηγορούμενους, είναι οι εξής:

  • κάθειρξη επτά ετών σε τέσσερις που βρέθηκαν πάνω από μία φορά με το παιδί
  • κάθειρξη έξι ετών σε πέντε κατηγορουμένους που βρέθηκαν άπαξ με την 12χρονη
  • κάθειρξη πέντε ετών για τρεις κατηγορουμένους που θεώρησαν πως είναι μεγαλύτερης ηλικίας
  • φυλάκιση τριών ετών σε δύο και τεσσάρων ετών σε έναν για απόπειρα γενετήσιας πράξης
  • φυλάκιση 13 και 15 μηνών αντίστοιχα σε δύο κατηγορουμένους για πορνογραφία

Όσον αφορά στον 55χρονο, βασικό κατηγορούμενο στη δυσώδη αυτή υπόθεση που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία για τα όσα υπέστη το ανήλικο θύμα στην πιο τρυφερή του ηλικία, τού επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 41 χρόνια κάθειρξη, η ανώτερη, δηλαδή, προβλεπόμενη ποινή με την οποία μπορούσε να τον τιμωρήσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Μετά τους συμψηφισμούς, πέρα από την ποινή ισόβιας κάθειρξης που τού επιβλήθηκε για τον βιασμό της 12χρονης, ο Ηλίας Μίχος, τιμωρήθηκε και με επιπλέον συνολικές ποινές 27 χρόνια, εκ των οποίων εκτιτέα είναι τα 20.

Στον συνταξιούχο ναυτικό αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 18 χρόνια (επίσης μετά τους συμψηφισμούς), η οποία αφορά στις καταδίκες του για μαστροπεία και πορνογραφία. Στον Μίχο επιβλήθηκε, επίσης, χρηματική ποινή 4.100 ευρώ και στον «Μιχάλη» 2.200 ευρώ.

Εκτός φυλακής η μητέρα της ανήλικης

Όσον αφορά στην 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης, αναμένει, επιτέλους, να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της, τα οποία τη στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητά της. Τα δύο ενήλικα παιδιά της, τα οποία στις 17 Οκτωβρίου του 2022 έκλαιγαν τρέχοντας πίσω από το περιπολικό που την οδηγούσε από το ανακριτικό γραφείο στις φυλακές, βρέθηκαν στην αγκαλιά της την Παρασκευή 29/3, κλαίγοντας από χαρά όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε πως τήν αθώωσε από δύο βαριές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για τη μαστροπεία και ομόφωνα αθώα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων). Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για τη μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη. Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση.

Ένοχη κρίθηκε η 37χρονη μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Μίχου, με το δικαστήριο να την καταδικάζει σε 20 μήνες φυλάκιση, ποινή, η οποία, όμως, ουσιαστικά έχει ήδη εκτιθεί από την κατηγορούμενη, κατά τη διάρκεια της -άδικης- προφυλάκισής της.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This