Κακοκαιρία Daniel: Μήνυση από αγρότες της Θεσσαλίας για την απουσία αντιπλημμυρικών έργων

Μετά από επτά μήνες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τεράστια ζητήματα

Must Read

Μήνυση κατέθεσαν οι πολίτες που μένουν στη λίμνη Κάρλα, με αφορμή τις αναρίθμητες υλικές ζημιές που υπέστησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, ελλείψει αντιπλημμυρικών έργων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έξι αγρότες από τα Παρακάρλια χωριά, που προχώρησαν σε μηνυτήρια καταγγελία κατά οποιουδήποτε υπευθύνου, με στόχο τη διερεύνηση των ευθυνών πολιτικών προσώπων και άλλων φορέων για τις πλημμύρες και τις ζημιές. Οι πέντε αγρότες είναι από το Στεφανοβίκειο και ο ένας από το Σωτήριο της Λάρισας και όπως εξηγούν έχασαν την περιουσία τους στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες επτά μήνες μετά τα γεγονότα.

Με βάση τις επίσημες δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2023, που αποδεικνύουν τις ζημιές στη γεωργική τους παραγωγή και εξοπλισμό, οι αγρότες απαιτούν τη διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων που διαπράχθηκαν, λόγω της ανεπάρκειας προστατευτικών μέτρων από τις πλημμύρες. Οι καταγγελίες τους περιλαμβάνουν την παραβίαση της υποχρέωσης της Ελλάδας να παρέχει επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνου πλημμύρας, όπως προβλέπεται από την Οδηγία 2007/60/ΕΚ, καθώς και την ανεπαρκή προστασία από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This