Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη μετά από τέσσερις ημέρες

Παραμένουν στην περιοχή ισχυρές επίγειες δυνάμεις

Must Read

Σε χαράδρες και δύσβατες περιοχές μαίνεται για τέταρτη ημέρα σήμερα η πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη, η οποία επιτέλους οριοθετήθηκε, βάση της σχετικής ανακοίνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η φωτιά ξέσπασε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή Σαρακατσάνα και από τα 1.100 μέτρα έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή, στα 1.900 μέτρα υψόμετρο. «Η πυρκαγιά είναι ως επί το πλείστον έρπουσα, που σημαίνει ότι είναι κάτω από τα δέντρα και καίει την παρεδάφια βλάστηση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δασάρχης Πιερίας, Πέτρος Παπαπέτρου, προσθέτοντας ότι «δεν έχουν γίνει τεράστιες καταστροφές, όπως αυτές που είδαμε στο παρελθόν στην Εύβοια ή αλλού».

Στο σημείο όπου η φωτιά εξελίσσεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «σε διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου», επιχειρούν σήμερα 150 πυροσβέστες, εννέα πεζοπόρα τμήματα, 36 οχήματα, δύο ελικόπτερα, καθώς και η ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ 1» με drones.

Σημειώνεται πως ήδη από νωρίς το μεσημέρι η πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με τον δασάρχη έκαψε 2.500 στρέμματα μεικτού δάσους, παρουσίαζε καλύτερη εικόνα.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This