Γιαννάκος για απόπειρα αυτοκτονίας του δολοφόνου της Κυριακής: Θα τον σώσουμε για να γυρίσει στη φυλακή όπου και ανήκει

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Αττικόν» παραμένει φρουρούμενος ο 39χρονος δράστης

Must Read

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείο «Αττικόν» νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 39χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που φέρεται να έκανε χθες βράδυ σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και κρατείται.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν την εξωτερική φρουρά να τον παραλάβει από το ιατρικό κέντρο κρατουμένων όπου είχε μεταφερθεί, τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αφού τον επανέφεραν με ΚΑΡΠΑ, κατόπιν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «Αττικόν», όπου και παραμένει φρουρούμενος. Σε δηλώσεις του για την απρόσμενη αυτή εξέλιξη στην πολύκροτη αυτή υπόθεση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, διαβεβαιώνει πως το σύστημα Υγείας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να κρατηθεί ο δράστης στη ζωή, ούτως ώστε να γυρίσει πίσω στη φυλακή.

«Χθες τα μεσάνυχτα, ο φερόμενος δολοφόνος μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Αττικό Νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, προσθέτοντας ότι «οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχη για να τον σώσουν. Νομίζω θα τα καταφέρουμε για να γυρίσει πίσω στη φυλακή που ανήκει, και όχι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο». «Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να γίνει καλά και θα τον παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

  • Δείτε τις δηλώσεις Γιαννάκου:




Θυμίζουμε ότι ο 39χρονος φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με τις γάζες που είχε στο κεφάλι του, από τα τραύματα που είχε προκαλέσει ο ίδιος στον εαυτό του, μετά την άγρια δολοφονία της Κυριακής, για να επιχειρήσει να κρεμαστεί κατόπιν από τις σωληνώσεις της τουαλέτας. Ωστόσο, λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του, διατάχθηκε σχετική έρευνα από τον εισαγγελέα των φυλακών.

Από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που τού έγινε, εξάλλου, κρίθηκε ότι ο 39χρονος δεν χρήζει νοσηλείας σε ψυχιατρείο, κατόπιν τούτου αποφασίστηκε να προφυλακιστεί σε κελί ειδικής πτέρυγας στις φυλακές Κορυδαλλού. Στο εν λόγω κελί, μάλιστα, ο 39χρονος βρισκόταν με έναν ακόμη κρατούμενο, με παρόμοιο προφίλ, ενώ στη συγκεκριμένη πτέρυγα οι κρατούμενοι ελέγχονται από σωφρονιστικό υπάλληλο ανά 10 έως 20 λεπτά.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του ertnews.gr, σε καταθέσεις καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στη υπόθεση, για τους χειρισμούς τους. Από τη μέχρι τώρα διαδικασία,  πάντως, διαπιστώνεται ότι ο διοικητής του ΑΤ Αγίων Αναργύρων δεν είχε ενημερωθεί από την αξιωματικό υπηρεσίας και άρα δεν φέρει -άμεση- ευθύνη. Είχε ενημερωθεί, ωστόσο, η υποδιοικητής και Επόπτρια Δυτικής Αττικής, η οποία, όπως όλα δείχνουν, φέρει και τη βαρύτερη ευθύνη, εκ της θέσεώς της.

Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι να ολοκληρωθεί άμεσα η σχετική διαδικασία, για να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν. Γίνεται προσπάθεια η ΕΔΕ να ολοκληρωθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, χωρίς, όμως, να είναι απολύτως σίγουρο ακόμα ότι θα συμβεί αυτό, καθώς, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ενδέχεται να κληθούν και άλλοι αξιωματικοί να καταθέσουν ή να χρειαστούν και συμπληρωματικές καταθέσεις.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This