Ζάκυνθος: Γυναίκα κακοποιούσε βάναυσα τα ανήλικα παιδιά που υιοθέτησε πριν από τρία χρόνια

Η κατηγορούμενη ασκούσε σωματική, αλλά και ψυχολογική βία σε βάρος τους

Must Read

Χθες το μεσημέρι ήρθε στο φως η αποκάλυψη του εφιάλτη που ζούσαν ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, ηλικίας 12 και 9 ετών αντίστοιχα, στο σπίτι τους, στον Άγιο Δημήτριο Ζακύνθου, όταν το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε τηλεφωνικά το ΑΤ Αλυκών Ζακύνθου, ότι μια γειτόνισσά τους κάλεσε τον εθελοντικό οργανισμό και ανέφερε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος τους.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η γειτόνισσα στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το 12χρονο αγοράκι πήγε κλαίγοντας σε εκείνη να ζητήσει βοήθεια, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του και τής ανάφερε ότι η θετή του μητέρα σχεδόν σε καθημερινή βάση για όλο το διάστημα συμβίωσής τους, από την αρχή της υιοθεσίας τους, το χτυπά. Στο σημείο μετέβη ο Διοικητής του ΑΤ μαζί με άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι και οδήγησαν στο τμήμα την 50χρονη γυναίκα μαζί με τα δύο παιδάκια, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος έδωσε παραγγελία για την ανωμοτί μαρτυρική εξέταση των δύο ανηλίκων.

Με βάση το ρεπορτάζ, η θετή μητέρα κατηγορείται ότι χθες Σάββατο 6/4 άσκησε σωματική βία στο αγοράκι, χτυπώντας τον με τα χέρια της στο κεφάλι, στο λαιμό και στον ώμο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες (εκδορές και μώλωπες), ενώ, παράλληλα, άσκησε με τα χέρια της σωματική βία και στο 9χρονο κοριτσάκι, χτυπώντας το και εκείνο στο κεφάλι. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε από τα ίδια ότι η θετή μητέρα τους από το 2020 ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος τους.

Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, τα δύο ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στο ΓΝ Ζακύνθου, προκειμένου να εξετασθούν. Μετά από την εξέταση των γιατρών, διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα των παιδιών, τα οποία και παρέμειναν νοσηλευόμενα στην παιδιατρική κλινική, ενώ με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου διατάχθηκε η ασφαλής φύλαξη τους εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος από αστυνομικούς υπάλληλους.

Όσον αφορά στην 50χρονη γυναίκα που βαρύνεται με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου και συνεχίζεται η κράτησή της μέχρι και αύριο Δευτέρα, οπότε αναμένεται να οδηγηθεί στην έδρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η κατηγορούμενη έμεινε πρόσφατα χήρα, καθώς ο σύζυγός της αυτοκτόνησε πριν από δέκα ημέρες. Μάλιστα, η ίδια, ορμώμενη από το γεγονός της κηδείας του, είχε το θράσος να ζητήσει με ανάρτησή της στα social media «όποιος θέλει αντί για στεφάνι να αφήσει κάτι για τα παιδιά μου»!

Ο 49χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο και πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα άφησε σημείωμα…

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This