«Στα Τέμπη δεν περνάει αγωγός φυσικού αερίου»

Για γκεμπελική θεωρία και κυβερνητικά ψέματα κάνει λόγο ο επίτιμος Α/ΓΕΝ ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στον Πάρι Καρβουνόπουλο και στο militaire.gr

Must Read

Σκληρές δηλώσεις για τα Εξοπλιστικά αλλά και για τα Τέμπη έκανε ο επίτιμος Α/ΓΕΝ ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης (ένθετη φωτό), σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, που παραχώρησε χθες στον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο και το militaire.gr.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

«Είναι η θεωρία του Γκέμπελς, η δύναμη του επαναλαμβανόμενου ψέματος, που όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο πιστευτό πρέπει να γίνει. Μας το λένε κατάμουτρα! Δεν είναι μόνο τα Τέμπη. Είναι τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων, το Στεφανοβίκειο, η απομείωση του στρατιωτικού μας αποτυπώματος στα νησιά, οι κάμερες ασφαλείας που δεν υπήρχαν στην Πύλο, στη φόρτωση της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, στα αστυνομικά τμήματα» δήλωσε ο κ. Κοσμίδης, αρχηγός ΓΕΝ το 2011-20013.

«Εγώ είμαι Λαρισαίος, άρα την περιοχή των Τεμπών την ξέρω πολύ καλά. Ανατριχιάζω και θλίβομαι όταν υπουργοί λένε ότι κάτω από εκεί που μπάζωσαν στα Τέμπη υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Ο αγωγός δεν περνάει από εκεί. Οι Λαρισαίοι το γνωρίζουν, αλλά έπρεπε να πειστεί το 98% του λαού, γιατί αυτός ήταν ένας εύηχος λόγος. Είναι ασύλληπτο».

Για την απόκτηση των αμερικανικών φρεγατών LCS που έχει ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν κι έχουν κριθεί ακατάλληλες στις ΗΠΑ, αλλά και γενικότερα για τα τελευταία εξοπλιστικά προγράμματα τόνισε: «Αν πάνε τα Εξοπλιστικά “πακέτο” με αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί για τα Ελληνοτουρκικά, όπως είπατε ότι λέγεται, κ. Καρβουνόπουλε, δεν χρειάζεται να δίνουμε τόσα πολλά χρήματα. Αν, δηλαδή, πάμε μόνο και μόνο για να καλύψουμε τα τρία μίλια. Οι LCS είναι καλά πλοία, αλλά για το Λιμενικό!»

Κατά τον ναύαρχο, μοιάζει ύποπτο και το τάιμινγκ της πρόσφατης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Καναδά: «Εχουμε στείλει τα δείγματα για τα Τέμπη στον Καναδά και στο Λονδίνο. Αναφέρω το τάιμινγκ που πήγαμε, δεν κάνω σενάρια. Επί 20 χρόνια δεν παίρναμε Καναντέρ (σ.σ.: έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες ότι θα αγοράσουμε εφτά έως το 2030). Αν συνειδητοποιήσει κανένας τι συνέβη στα Τέμπη, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τότε θα καταλάβει τα πάντα».

Την ίδια ώρα αίτημα προς την ανακριτική Αρχή της Λάρισας για τις δειγματοληψίες στο ιδιόκτητο οικόπεδο όπου βρισκόταν κρυφά επί έναν χρόνο αποδεικτικό υλικό έστειλε ο ειδικός πραγματογνώμονας για τα Τέμπη, Βασίλης Κοκοτσάκης. Ο πραγματογνώμονας, που συνεργάζεται με τον καθηγητή στο Χιούστον Μανώλη Παπαδάκη, ζητά να επαναληφθεί η δειγματοληψία με τον ορθό τρόπο στο 4ο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This