Μάστιγα η ενδοοικογενειακή βία – 11 νέα περιστατικά σε ένα μόλις 24ωρο

Συναγερμός για την «έκρηξη» βίας πίσω από κλειστές πόρτες σπιτιών

Must Read

Όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ακόμη έντεκα περιστατικά βγήκαν στο φως της δημοσιότητας σε ένα μόλις 24ωρο, στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν το μέγεθος και την ένταση του φαινομένου.




 

Ειδικότερα, την Δευτέρα (8/4) καταγράφηκαν 11 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας:

  • Μία στον Άγιο Παντελεήμονα
  • Μία στη Βοιωτία
  • δύο στην Εύβοια
  • Μία στην Φθιώτιδα
  • Τρεις στην Αιτωλοακαρνανία
  • Μία στην Σαντορίνη
  • Δύο στην Πάτρα

Στο μεταξύ, σε εφαρμογή τίθεται το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, που θα λειτουργεί σαν «πυξίδα» στον τρόπο διαχείρισης τέτοιων περιστατικών.

Στα «χέρια» των αστυνομικών βρίσκεται ένα έγγραφο τεσσάρων σελίδων, στο οποίο, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, περιγράφεται ένα πιο ξεκάθαρο πλάνο για να μην υπάρξουν φαινόμενα όπως αυτό της γυναικοκτονίας της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

Μεταξύ των βασικών αλλαγών, που περιλαμβάνονται στο πλάνο αυτό είναι η διάθεση περιπολικού οχήματος για την ασφαλή μεταφορά ενός θύματος και η εξασφάλισηασφαλούς χώρου διαμονής.

Αξιοποιούνται μεταξύ άλλων, υφιστάμενες πρόσφορες εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνώντας παράλληλα και τη δυνατότητα εξασφάλισης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία ή/και άλλες Δομές.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και εφόσον εξαντληθεί κάθε άλλη δυνατότητα εξασφάλισης ασφαλούς διαμονής, θα παρέχεται διαμονή σε ξενώνα ή ξενοδοχειακή μονάδα με οικονομική επιβάρυνση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This