«Τσουχτερό» το φετινό πασχαλινό τραπέζι: Απλησίαστα αμνοερίφια, σοκολατένια αυγά και καύσιμα!

Στις 24 Απριλίου το Καλάθι του Πάσχα

Must Read

Στη δίνη της ακρίβειας βρίσκονται χιλιάδες πολίτες, έναν σχεδόν μήνα πριν το Πάσχα, με τους καταναλωτές να κοιτούν με αγωνία τις τιμές σε κρέατα, καύσιμα αλλά και  σοκολατένια αυγά.

Το μόνο σίγουρο είναι, οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι τους βαθιά στην τσέπη, κάτι που φαίνεται δύσκολο γιατί οι ακρίβεια και οι ανατιμήσεις δεν αφήνουν περιθώρια ακόμα και για να απολαύσουν τις γιορτινές αυτές ημέρες. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, τα παραδοσιακά προϊόντα του Πάσχα κάθε χρόνο είναι και πιο απλησίαστα, με την κυβέρνηση να συνεχίζει το αφήγημα των νέων αυξήσεων λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως οι τιμές στα αμνοερίφια θα κυμανθούν στα 9 με 14 ευρώ, ωστόσο θα εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες. Την ίδια ώρα, τα πασχαλινά αυγά για τα βαφτιστήρια θα κοστίσουν ακριβά στους νονούς, εξαιτίας τις ανόδου στην τιμή του κακάου.

Ακριβά μου σοκολατένια αυγά!

Οι νονοί θα πρέπει να αρχίσουν πάντως να ετοιμάζονται για να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά αναμένεται να δούν αύξηση στην τιμή, μετά τις συνεχόμενες αυξήσεις που καταγράφονται στην παγκόσμια τιμή του κακάο. Ενδεικτικό της μεγάλης αύξησης στην πρώτη ύλη είναι το γεγονός ότι η τιμή του έχει ξεπεράσει ακόμα και αυτή του χαλκού. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα των Καθολικών, νέο ρεκόρ «χτύπησε» η τιμή του κακάο, η οποία εκτοξεύθηκε στα 10.030 δολάρια ανά μετρικό τόνο.

 

 

Ατέλειωτες οι αυξήσεις στα καύσιμα

Ακριβές θα είναι παράλληλα και οι μετακινήσεις των εκδρομέων του Πάσχα. Ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, σημειώνοντας την αυξητική πορεία στις τιμές, που καταγράφεται το τελευταίο δίμηνο, προχώρησε στην εκτίμηση πως ως το καλοκαίρι θα συνεχίσουν οι αυξήσεις. «Οι αυξήσεις κάνουν μια ανάπαυλα, αλλά δεν είναι καθόλου καθοδική η ανάπαυλα αυτή, η οποία είναι πάντοτε προσθετικά προς τα πάνω και γι’ αυτό φτάσαμε σε ένα σημείο να βλέπουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα να αγγίζει τα δύο ευρώ. Πολλώ δε μάλλον για τη νησιωτική Ελλάδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 2 ευρώ. Η μέση τιμή λοιπόν πανελλαδικά, αυτό που βγαίνει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και βέβαια είναι τιμοληψία της περασμένης εβδομάδας, γιατί σήμερα έχουμε νέες τιμές, δηλαδή όλες αυτές οι αυξήσεις που μας ήρθαν από την Παρασκευή μέχρι σήμερα, θα τις δούμε σήμερα στους πίνακες των τιμών των πρατηρίων όταν θα αγοράσουν τα πρατήρια καύσιμα, που σημαίνει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα βγάλει τώρα τις νέες τιμές, αύριο μεθαύριο, εκτιμώ ότι το 1,97, το οποίο ήταν μια μέση τιμή πανελλαδικά, θα είναι πολύ παραπάνω. Άρα λοιπόν θα έχουμε αγγίξει το 2 ευρώ, ίσως το έχουμε ξεπεράσει σαν μέση τιμή».  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η Ελλάδα δεν σώζετα με τίποτα. Είμαστε η 4η ακριβότερη χώρα στον κόσμο στα τρόφιμα. Όλοι θέλουν να αισχροκερδούν και όλοι θέλουν να γίνουν δισεκατομμυριούχοι μέσα σε μια νύχτα, Εμπνέονται από τον Ωνάση, Νιάρχο, Λάτση και άλλους που στο ενα τέταρτο της ζωής τους έγιναν ΥπερΜεγιστάνες. Αυτός είναι ο σημερινός γκρεκομασκαράς (γειά σου ρε Μηλιώκα! Πόσο μπροστά ήσουν!!!)…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This