Έρευνα διαΝΕΟσις: Φοβισμένοι και διχασμένοι οι πολίτες στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η δεινή οικονομική κατάσταση

Must Read

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για την σύγχρονη ελληνική κοινωνία από νέα έρευνα της διαΝΕΟσις. Διενεργήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων και έχει τίτλο «Τι πιστεύουν οι Έλληνες σε ένα τοπίο που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει».

Το πρώτο μέρος των αποτελεσμάτων παρουσιάστηκε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και καταδεικνύουν ότι οι Έλληνες  είναι σήμερα φοβισμένοι και διχασμένοι, κάτι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να αγνοεί.

Ο πρόεδρος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, υπό τον συντονισμό του διευθυντή περιεχομένου της διαΝΕΟσις, Ηλία Νικολαΐδη, ανέφερε την Παρασκευή ότι μολονότι παγκοσμίως οι μεγάλες προκλήσεις είναι κλιματική αλλαγή, οικονομικές ανισότητες, πόλεμοι και μετανάστευση, στην Ελλάδα την πρώτη θέση καταλαμβάνει η δεινή οικονομική κατάσταση.

Σοκαριστικό χαρακτήρισε το εύρημα ότι οι Έλληνες θεωρούν ότι προστατεύονται περισσότερο από τα δικά τους τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Τα θέματα που απασχολούν, επίσης, τον πολίτη στην χώρα μας είναι η αλλαγή του παραδοσιακού μοντέλου της οικογένειας και τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών.

Όπως ανέφερε ο κ. Φαναράς, το 2023 μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρούσαν οι συμπολίτες μας το δημογραφικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This