Πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας έκαψαν τα ραβασάκια που πήραν για τον ΕΝΦΙΑ

Ζήτησαν την πλήρη απαλλαγή τους όπως και την καταβολή των αποζημιώσεων

Must Read

Τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ που έλαβαν, έκαψαν πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ στη συνοικία της Φιλιππούπολης στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, πλημμυροπαθείς από τις περιοχές του Αγίου Θωμά, της Γιάννουλης και της Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ κρατώντας πανό και ζήτησαν την πλήρη απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ, όπως και την καταβολή των αποζημιώσεων που επτά μήνες μετά «ακούγονται μόνο ως υποσχέσεις».

Οι επιτροπές των πληγέντων είχαν τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του οποίου ο πρόεδρος Γιάννης Σκόκας έκανε λόγο για «εμπαιγμό και κοροϊδία από την κυβέρνηση προς τους πλημμυροπαθείς με τα “ραβασάκια” του ΕΝΦΙΑ».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Πολιτεία δεν έχει καταβάλει ακόμα τις αποζημιώσεις, τη στιγμή που οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους ταλαιπωρούνται από τη γραφειοκρατία του κράτους.

Η κυρία Λίτσα Γούναρη, πλημμυροπαθής από την περιοχή του Αγίου Θωμά, ανέφερε στο larissanet ότι «ακόμα δεν έχουμε μπει στα σπίτια μας κι αυτοί που έχουν καταφέρει να επιστρέψουν ζουν με τεράστιες δυσκολίες. Εδώ κι επτά μήνες δεν έχουν καταβληθεί τα
ποσά της αποζημίωσης από το κράτος κι έρχονται τα χαρτιά από τον ΕΝΦΙΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν μπει στα σπίτια τους και μόλις μπει το κλειδί στην πόρτα θα κληθούν να πληρώσουν για να τα επισκευάσουν, αλλά και λογαριασμούς».

Το ΕΚΛ τονίζει πως η κυβέρνηση «με τα ραβασάκια της ΑΑΔΕ στέλνει τον ΕΝΦΙΑ σε εκατοντάδες πλημμυροπαθείς, όταν πολλοί από αυτούς δεν έχουν επιστρέψει καν στα σπίτια τους. Στέλνει το χαράτσι ακόμη και σε ανθρώπους που κρίθηκαν δικαιούχοι της Πρώτης Αρωγής, ενώ έχει αφήσει προκαταβολικά απέξω εκατοντάδες άλλους, όπως υπόγεια κ.λπ.».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This