Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια»

Must Read

Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία στη μάχη κατά του παράνομου τζόγου σημείωσε η Οικονομική Αστυνομία, η οποία εξάρθρωσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Αθήνας, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 11 Απριλίου, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο υπεύθυνος του καταστήματος, 2 εργαζόμενες και 8 θαμώνες, που συμμετείχαν ως παίκτες σε παράνομα τυχερά παίγνια και κατηγορούνται – κατά περίπτωση – για παράβαση των νομοθεσιών περί παιγνίων, προσωπικών δεδομένων και αλλοδαπών.

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 57 υπολογιστές με «φρουτάκια», παιγνιομηχάνημα, ρουλέτα, 3 κεντρικές μονάδες υπολογιστή (servers), 13 κάμερες επιτήρησης, 2 καταγραφικά και το ποσό των 2.445 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, τα υπόλοιπα κατασχεθέντα στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού για φύλαξη και το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Εκτός από φωτογραφίες, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και το παρακάτω βίντεο από το εσωτερικό του παράνομου καταστήματος:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια στην Αθήνα

Συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων ο υπεύθυνος του καταστήματος και 2 εργαζόμενες

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -57- υπολογιστές με «φρουτάκια», ρουλέτα, παιγνιομηχανή και -2.445- ευρώ

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, σε περιοχή της Αθήνας, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός του οποίου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά -11- άτομα, μεταξύ των οποίων ο προσωρινά υπεύθυνος, -2- εργαζόμενες και -8- θαμώνες, που συμμετείχαν ως παίκτες σε παράνομα τυχερά παίγνια, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παράβαση των νομοθεσιών περί παιγνίων, προσωπικών δεδομένων και αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε η διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων στο κατάστημα, ενώ κατά τις έρευνες -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ρουλέτα,
  • 57 υπολογιστές με «φρουτάκια»,
  • παιγνιομηχάνημα,
  • 2.445 ευρώ,
  • 3 κεντρικές μονάδες υπολογιστή (servers) με -4- μπουτόν,
  • 13 κάμερες επιτήρησης και
  • 2 καταγραφικά.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, τα υπόλοιπα κατασχεθέντα στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού για φύλαξη και το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This