Φονικός σεισμός στη Σάμο: Τρία χρόνια αργότερα δεν έχει γίνει επισκευή στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο

Must Read

Μπορεί να έχουν περάσει τρία χρόνια από τον φονικό σεισμό στη Σάμο, που στοίχισε την ζωή σε δύο μαθητές και προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε σπίτια και ανθρώπινες περιουσίες, όμως η αποκατάσταση προχωρά με αργούς ρυθμούς.

Ένα από τα κτήρια που υπέστησαν σημαντικές φθορές μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου ήταν η Πορφυριάδα Σχολή, που βρίσκεται στο Νέο Καρλόβασι και κρίθηκε ως ένα ξεχωριστό μνημείο της νεότερης ιστορίας της Σάμου. Εντούτοις, τρία χρόνια αργότερα οι εργασίες αποκατάστασης δεν έχουν ολοκληρωθεί…

«Μετά από τρία χρόνια είναι αυτή η κατάσταση, έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες από όλους τους συλλόγους και με τον δήμο, να γίνει γρήγορα η αποκατάσταση, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ», δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η πρόεδρος των γονέων και κηδεμόνων στην «Πορφυριάδα Σχολή», Μαρία Σκαναβή και συνέχισε:

«Είναι επικίνδυνο αυτό, γιατί αν γίνει κάποιος σεισμός δεν ξέρουμε πόσο σταθερά είναι αυτά. Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να λειτουργήσουμε κάπως πιο σωστά. Από τότε που έγινε το σχολείο υπήρχαν προβλήματα». 

Η ίδια εξέφρασε την αγωνία της, καθώς όπως εξήγησε από «πίσω» της έχει συνολικά 231 παιδιά. «Είναι το μεγαλύτερο σχολείο που υπάρχει στη Σάμο και είμαστε σε αυτήν την κατάσταση μετά από τρία χρόνια. Ας γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες», κατέληξε η πρόεδρος των γονέων και κηδεμόνων στην «Πορφυριάδα Σχολή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This