Στο μικροσκόπιο λιμενικοί για τις μπανάνες της κόκας

Πώς η εξάρθρωση κυκλώματος στο οποίο μετείχαν στελέχη του Λιμενικού οδήγησε στο άνοιγμα παλαιότερης υπόθεσης. Τα ναρκωτικά έχαναν... τον δρόμο της καύσης κι έβγαιναν στην αγορά

Must Read

Με απόλυτη μυστικότητα διερευνάται ο ρόλος δύο λιμενικών σε υπόθεση φορτίου κοκαΐνης 100 κιλών (99,9 κιλών, για την ακρίβεια), που βρέθηκε κρυμμένο σε κοντέινερ με μπανάνες, το οποίο είχε προορισμό μεγαλέμπορο στη Λαχαναγορά του Ρέντη. Το κοντέινερ προερχόταν από τη Βενεζουέλα και κατά περίεργο τρόπο, όταν έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, ξαφνικά σε κάποιο σημείο άνοιξε μία οπή και αποκαλύφθηκε το φορτίο κοκαΐνης.

Το συμβάν έγινε προ τριετίας, ενώ φέρεται ότι υπήρχαν πληροφορίες πως περιείχε ναρκωτικά. Κατά τις ίδιες πηγές, παρόντες τότε ήταν δύο λιμενικοί, οι οποίοι ανέφεραν το γεγονός στην υπηρεσία τους και σχημάτισαν δικογραφία άμεσα, χωρίς να περιμένουν να δουν ποιος θα πήγαινε να παραλάβει το φορτίο και πού θα κατέληγαν τα ναρκωτικά.

Ακολούθησε έρευνα από την Εισαγγελία Πειραιά, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί τίποτα περισσότερο τότε, καθώς ο λαχαναγορίτης και παραλήπτης του φορτίου με μπανάνες δήλωσε άγνοια για τα δέματα κοκαΐνης 100 κιλών που βρέθηκαν στο κοντέινερ και δεν υπήρξε άλλο στοιχείο που να τον συνδέει μαζί τους.

Η εισαγγελική έρευνα προχώρησε, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για το φορτίο της κοκαΐνης, το οποίο ωστόσο παρέμεινε «ορφανό»! Η ανακρίτρια, που ανέλαβε την υπόθεση, έκλεισε τη δικογραφία, αρχειοθετώντας την υπόθεση. Φαίνεται όμως ότι… αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη! Γιατί, στο μεταξύ, ένας εισαγγελέας με σφοδρή παρατηρητικότητα πρόσεξε μία λεπτομέρεια: Σύμφωνα με τα καθιερωμένα στην αστυνομική προανάκριση, οι αστυνομικοί, και εν προκειμένω οι λιμενικοί, όταν έχουν μία πληροφορία που θεωρείται βάσιμη, ποτέ δεν επεμβαίνουν αμέσως, αλλά παρακολουθούν την εξέλιξή της για να φτάσουν στη σύλληψη των δραστών.

Αντίθετα, όταν θεωρούν την πληροφορία αβάσιμη, επεμβαίνουν άμεσα. Στην περίπτωση του φορτίου των 100 κιλών κοκαΐνης, ενώ η πληροφορία αποδείχτηκε βάσιμη, οι λιμενικοί δεν ακολούθησαν τον κανόνα της παρακολούθησης του φορτίου, αλλά ενεργώντας άτσαλα παρενέβησαν και το κατάσχεσαν πρόωρα, χωρίς να ερευνήσουν πού πήγαινε. Η ποσότητα της κοκαΐνης τότε κατασχέθηκε και οδηγήθηκε σε καύση.

Στο μεταξύ, τον περασμένο Δεκέμβριο αποκαλύφτηκε δεκαμελής εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν και δύο ανώτατα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που διακινούσαν κοκαΐνη. Εκτιμάται βάσιμα ότι προέρχονταν από τις ναρκωτικές ουσίες που φυλάσσονταν στην αποθήκη της υπηρεσίας τους και προορίζονταν για καύση!

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών ήταν διοικητής Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς και πλωτάρχης στον βαθμό. Ταυτόχρονα, μάλιστα, είχε και τη θέση του προϊσταμένου της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, υπηρεσίας που ιδρύθηκε το 2008. Ο άλλος συλληφθείς, που είχε τον βαθμό του σημαιοφόρου, ήταν αυτός στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών 8 κιλών. Μαζί τους συνελήφθησαν ακόμα οκτώ άτομα, ενώ αποκαλύφτηκε ότι ρόλο συντονιστή της εγκληματικής οργάνωσης είχε μία 71χρονη, έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα παραπάνω είναι κομμάτια ενός παζλ που διερευνά το Ναυτοδικείο, καθώς ελέγχεται εάν οι δύο λιμενικοί λειτούργησαν τότε όπως λειτούργησαν επειδή ενδεχομένως ήταν κρίκοι στην αλυσίδα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που αποκαλύφθηκε στη συνέχεια. Διερευνάται δηλαδή εάν η ποσότητα των 100 κιλών κοκαΐνης, που κατασχέθηκε τότε, ήταν μέρος των ναρκωτικών που δήθεν οδηγούνταν σε καύση, ενώ στην πραγματικότητα διακινούνταν από το κύκλωμα στο οποίο μετείχαν και τα πρώην στελέχη του Λιμενικού, που πλέον έχουν προφυλακιστεί. Οψόμεθα…

  • Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This