Αποζημίωση 520.000 ευρώ για ιατρικό λάθος – Δεν έγινε σωστή διάγνωση πριν 17 χρόνια στην Κωνσταντίνα που ταλαιπωρείται ακόμα

Must Read

Χρειάστηκε να περάσουν 17 ολόκληρα χρόνια για να δικαιωθεί η νεαρή Κωνσταντίνα που μεγαλώνει με νοητική και σωματική αναπηρία, εξαιτίας ιατρικής παράλειψης στο μαιευτήριο . Το ιατρικό λάθος έγινε το 2001 όταν το κοριτσάκι γεννήθηκε σε μαιευτική κλινική στη Θεσσαλονίκη και δεν έγινε διάγνωση της ασθένειας από την οποία έπασχε.

Η νεογέννητη τότε Κωνσταντίνα είχε υποβληθεί σε όλες τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα μωρά, ωστόσο το δείγμα αντί να σταλεί μέσα σε ένα 48ωρο,  άργησε 22 ημέρες. Το αποτέλεσμα των εξετάσεων ήταν αλλοιωμένο και δεν φαινόταν ότι το παιδί πάσχει από κάποια ασθένεια.

Μετά από 17 χρόνια δικαστικών αγώνων, η οικογένεια της 22χρονης σήμερα κοπέλας δικαιώθηκε με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκη που προβλέπει αποζημίωση 520.000 ευρώ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα».  Πλέον ανοίγει ο δρόμος και για παρόμοιες υποθέσεις που λιμνάζουν εν αναμονή της δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή ο πατέρας της 22χρονης ανέφερε: «Δώσαμε όρκο στον εαυτό μας και στην Κωνσταντίνα ότι θα το πάμε μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωση» και έκανε έκκληση «να αφυπνιστούν οι έλεγχοι στα νοσοκομεία». «Είναι ένα μόνιμος αγώνας χωρίς τέλος, γιατί είναι ένα μόνιμο παιδί, δεν είναι μια γυναίκα, θέλει φροντίδα καθημερινή» ανέφερε η μητέρα της.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This