Απορρίπτει τις εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση το Ισραήλ – Αντίστροφη μέτρηση για το πλήγμα στο Ιράν

Το επικείμενο χτύπημα του IDF παραμένει προς ώρας επτασφράγιστο μυστικό

Must Read

Προβληματισμός και δυσφορία από την ανυπακοή του Μπένιαμιν Νετανιάχου στις εκκλήσεις πανταχόθεν για αυτοσυγκράτηση. Στους τίτλους και τον σχολιασμό των αμερικανικών ΜΜΕ καταγράφεται η δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για την εμμονή του Ισραήλ να απαντήσει πάση θυσία στην επίθεση του Ιράν, το περασμένο Σάββατο, με drones και πυραύλους.

Το νέο Πολεμικό Συμβούλιο υπό τον τον Ισραηλινό πρωθυπουργό έλαβε αποφάσεις για το επικείμενο χτύπημα του IDF, το οποίο παραμένει προς ώρας επτασφράγιστο μυστικό.




 

Έπειτα από συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, και της Γερμανίας, Ανναλένα Μπέρμποκ, την Τετάρτη ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι «το Ισραήλ θα λάβει τις δικές του αποφάσεις και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατευτεί, ακόμη και αν αυτό είναι αντίθετο με τις συμβουλές που προσφέρουν οι σύμμαχοί μας».




 

NYT: Το Ισραήλ εξετάζει τις επιλογές του

Σύμφωνα με τους New York Times, οι Iσραηλινοί εξετάζουν τις επιλογές και τα μειονεκτήματά τους:

  • Χτύπημα σε έναν ιρανικό στόχο, όπως βάση του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης σε χώρα εκτός του Ιράν, όπως η Συρία. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει τη συμμετρία απάντησης όπως η άμεση ιρανική επίθεση στο Ισραήλ.
  • Επίθεση σε έναν συμβολικό στόχο μέσα στο Ιράν. Μια τέτοια κίνηση πιθανότατα θα απαιτούσε διαβούλευση με τις ΗΠΑ, οι οποίες αντιτίθενται.
  • Κυβερνοεπίθεσης σε υποδομή του Ιράν. Στα μειονεκτήματα είναι το ενδεχόμενο να εκτεθούν οι δυνατότητες του Ισραήλ στον κυβερνοχώρο ενώ δεν συνιστά άμεση απάντηση σε μια μεγάλη αεροπορική επιδρομή, όπως του Ιράν.
  • Μικρές επιθέσεις στο εσωτερικό του Ιράν συμπεριλαμβανομένων στοχευμένων δολοφονιών από την Μοσάντ. Το μειονέκτημα είναι ότι το Ισραήλ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τέτοιες επιθέσεις.
  • Μια επιλογή που πέφτει στο τραπέζι είναι να μην απαντήσει το Ισραήλ ενισχύοντας έτσι τις συμμαχίες που έχει δημιουργήσει, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον περιορισμό του Ιράν μέσω διπλωματικής προσέγγισης, περιλαμβανομένου και του μποϊκοτάζ του Ιράν από τα Ηνωμένα Έθνη.




 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This