«Μίνωας 2024»: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση στην Ελλάδα

Τι θα περιλαμβάνει

Must Read

Με τον τίτλο «Μίνωας 2024» ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα (22/04) και Τρίτη (23/04) στην Κρήτη η μεγαλύτερη αντισεισμική άσκηση στην ιστορία της Ελλάδας, με τους κατοίκους του νησιού να λαμβάνουν μηνύματα από το 112, ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.




 

Την αποστολή μηνυμάτων 112 προς τους κατοίκους των Χανίων και του Ρεθύμνου για τις ανάγκες διεξαγωγής της Ασκησης Σεισμού «Μίνωας 2024»  Την Τρίτη θα σημάνει «συναγερμός» σε ολόκληρη την Κρήτη.

Μιλώντας για τη σημαντική αυτή άσκηση ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας διευκρίνισε ότι «είναι περιοχές που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου σεισμού. Είναι η μεγαλύτερη άσκηση που έχει γίνει στον ελληνικό χώρο. Θα πάρουν μέρος πάνω από 100.000 – 150.000 άτομα. Περιλαμβάνει όχι μόνο το κύριο πλέγμα του σεναρίου και των επεισοδίων, αλλά ουσιαστικά και οριζόντιες δράσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στην πυροσβεστική, στην αστυνομία, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στους δήμους και στα 1040 σχολεία της Κρήτης».

 

«Το σενάριο περιλαμβάνει δύο σεισμούς. Ο πρώτος σεισμός θα εκδηλωθεί τη Δευτέρα μετά τις 10:00 και θα είναι κοντά στα Χανιά με ένα μέγεθος της τάξεως των 6,4 βαθμών. Θα επηρεάσει κυρίως τις περιφερειακές ενότητες των Χανίων και του Ρεθύμνου» εξήγησε ο κ. Λέκκας. Όπως είπε την Τρίτη θα ακολουθήσει ένα δεύτερο σενάριο με σεισμό που θα εκδηλωθεί βόρεια του Ηρακλείου, με ένα μέγεθος της τάξεως των 7,2 βαθμών που θα επηρεάσει όλη την Κρήτη αλλά κυρίως τις περιφερειακές ενότητες του Ηρακλείου και του Λασιθίου».

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για το τι θα αναφέρει το μήνυμα από το 112: «Σεισμός μεγέθους 7,3 Ρίχτερ σημειώθηκε με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου ενώ υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης τσουνάμι στην περιοχή. Απομακρυνθείτε άμεσα από τις ακτές».

Στην αντισεισμική άσκηση στην Κρήτη, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα συμμετάσχουν χιλιάδες πολίτες και μικρά παιδιά, καθώς θα γίνει και σε σχολεία της περιοχής, για να τηρηθεί το πρωτόκολλο της ασφαλούς απομάκρυνσης. Επίσης, θα γίνει και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού λόγω της πληθώρας τουριστών που κατακλύζουν το νησί χρόνο με τον χρόνο.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This