Νίσυρος: Πώς το υπουργείο Πολιτισμού αγνόησε καταγγελία για παιδεραστή!

Must Read

Εγγραφη καταγγελία για τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο είχαν στείλει κάτοικοι του νησιού από τον Ιούλιο του 2021(!) στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου Μαρία Μιχαηλίδου. Μάλιστα, στην έγγραφη καταγγελία, που έχει στην κατοχή της και παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία» -και η οποία έγινε την εποχή που ήταν σε πλήρη εξέλιξη το «σκάνδαλο Λιγνάδη»-, μεταξύ πολλών άλλων, φωτιζόταν με σαφήνεια το γεγονός ότι ο αρχαιοφύλακας είχε αναπτύξει ανησυχητική εγγύτητα με ανήλικα αγόρια κυρίως ευάλωτων οικογενειών.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Υπενθυμίζουμε πως, την περασμένη εβδομάδα, πατέρας στη Νίσυρο κατήγγειλε στην Αστυνομία τον 50χρονο αρχαιοφύλακα για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του 12χρονου παιδιού του, γεγονός που προκάλεσε… τσουνάμι καταγγελιών και για άλλα περιστατικά. Συγκεκριμένα, ο πατέρας, που κατάγεται από την Αλβανία, κατήγγειλε ότι ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού απομόνωσε τον 10χρονο γιο του στον υπόγειο χώρο του μουσείου, όπου ζούσε, και του έδειξε πορνογραφικό βίντεο και μια πλαστική ερωτική κούκλα.

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, η προαναφερθείσα επιστολή του 2021 έφτασε πράγματι στο e-mail της Εφορείας Αρχαιοτήτων και έγινε αντικείμενο συζητήσεων. Η επιτυχής αποστολή επιβεβαιώθηκε από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για μαγική… εξαφάνισή της στη συνέχεια. Ετσι, έχει καλλιεργηθεί η αίσθηση πως επιχειρήθηκε από την επικεφαλής της Εφορείας προσπάθεια συγκάλυψης όσων καταγγέλλονταν.

Παραμένει άγνωστο εάν για τη συγκεκριμένη καταγγελία ενημερώθηκαν το υπουργείο Πολιτισμού και η υπουργός Λίνα Μενδώνη. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, πάντως, πως η προϊσταμένη της Εφορείας, η οποία έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και λίγους μήνες, αποτελεί άνθρωπο του στενού φιλικού περιβάλλοντος της υπουργού. Μοιάζει, ωστόσο, απίθανο να μην έχει ενημερωθεί για κάτι τόσο σοβαρό. Αν όμως δεν ενημερώθηκε, αυτό αποδεικνύει την έλλειψη ελέγχου των υπηρεσιών του υπουργείου της και, κατά συνέπεια, την πρόδηλη ανεπάρκειά της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο dimokratia.gr

«Για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία”, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσφεύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια». Αυτή είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία η Λίνα Μενδώνη εκφράζει την πρόθεσή της να σύρει στα δικαστήρια την εφημερίδα «δημοκρατία», αντί να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες του δημοσιεύματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This