Ενδοοικογενειακή βία: Στατιστικό σοκ μόνο στη Λάρισα – 109 περιστατικά σε 109 μέρες το 2024!

Ξυλοδαρμοί, απειλές, ύβρεις, χτυπήματα… Προκαλούν ανατριχίλα οι αριθμοί σε μία μόνο πόλη

Must Read

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η ελληνική κοινωνία, με τα φαινόμενα παραβατικότητας κάθε είδους να κλιμακώνονται συνεχώς και να έχουν σε πολλές περιπτώσεις, τραγική κατάληξη. Σοβαρή και ουσιαστική αντίδραση από τη Πολιτεία δεν υπάρχει και όπου υπάρχει, αυτή δεν φτάνει.

Η ενδοοικογενειακή βία και δη η έμφυλη διάστασή της, είναι ένα κομμάτι που εξελίσσεται σε μάστιγα, με όλο και περισσότερα περιστατικά να καταγράφονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και άλλα τόσα να μένουν μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας…

Κάθε μέρα τα δικαστήρια εκδικάζουν κάποια σχετική υπόθεση, τα αστυνομικά τμήματα αντιμετωπίζουν κάποια σχετική υπόθεση, (ή δεν την αντιμετωπίζουν, αν σκεφτεί κανείς το τι συνέβη στην Κυριακή Γρίβα έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων), τα νοσοκομεία περιθάλπουν κάποιο θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Οι αριθμοί που έφερε στο φως το larissanet.gr και αφορούν μόνο τη Λάρισα είναι ταυτόχρονα σοκαριστικοί, ανατριχιαστικοί, αλλά και ενδεικτικοί, ως προς το πού οδεύουμε…

Από την 1η Ιανουαρίου 2024 μέχρι και την 18η Απριλίου 2024, καταγράφηκαν στη θεσσαλική πόλη 109 περιστατικά! Πραγματικά ασύλληπτο νούμερο… 109 περιστατικά σε 109 ημέρες μόνο σε μία πόλη!

  • Δύο εβδομάδες πριν, σε ολόκληρη τη χώρα:

Το 2023, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, είχαν καταγραφεί στη Λάρισα πάνω από 300 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της πόλης, το οποίο λειτουργεί από το 2022.

Οι περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί, αφορούν κάθε ηλικία, κάθε μορφωτικό επίπεδο, κάθε οικονομική κατάσταση. Από απόφοιτους ΑΕΙ μέχρι νοικοκυρές, από σύντομες σχέσεις μέχρι πολυετείς γάμους και ηλικίες από 23 μέχρι και άνω των 50 ετών. Έχουν όμως ένα κοινό στοιχείο: σε κάθε περίπτωση, το θύμα ήταν γυναίκα.

Ξυλοδαρμοί, χτυπήματα, σπρωξίματα, πέταγμα αντικειμένων, ύβρεις, απειλές, τηλεφωνικές απειλές, ήταν μόνο κάποια με τα οποία βρέθηκαν αντιμέτωπα τα θύματα και στη συνέχεια οι Αρχές που ανέλαβαν τις υποθέσεις.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας, η ενοδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα (υποχρεούνται δηλαδή οι αρμόδιες Αρχές να ενεργούν άμεσα όταν ενημερώνονται σχετικά) και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο, σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This