20.000 πολίτες έφυγαν ήδη για τις διακοπές του Πάσχα! Οι τελευταίες προβλέψεις για τον καιρό

Οι προβλέψεις Κολυδά, Τσατραφύλλια - Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο - Πού κυμαίνεται η τιμή του αρνιού

Must Read

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στο Σάββατο του Λαζάρου και να μην έχει μπει ακόμα η Μεγάλη Εβδομάδα αλλά οι πολίτες φαίνεται πως δεν θέλουν να περιμένουν να ξεκινήσουν τις διακοπές του Πάσχα.

Έτσι, ήδη από χθες, παρατηρείται μια μαζική έξοδος από το κλείνον άστυ.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο χθες το πρωί είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά 20.000 άτομα ενώ σήμερα αναμένεται να φύγουν 25.000! Σύμφωνα με το OPEN, από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν 17 πλοία και άλλα 7 από τη Ραφήνα και τρία από το λιμάνι του Λαυρίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.




Πώς θα διαμορφωθεί ο καιρός

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολυδά καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη με ενισχυμένους, όμως, βοριάδες που θα φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ! Την Μεγάλη Πέμπτη, δεν θα υπάρχουν επίσης προβλήματα και η έξοδος των εκδρομέων θα γίνει ομαλά. Οι άνεμοι θα έχουν «πέσει» στα 6 μποφόρ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά και η περιφορά του Επιταφίου αναμένεται να γίνει υπό βροχή. Το Μεγάλο Σάββατο και ανήμερα του Πάσχα, ο καιρός βελτιώνεται και το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με καλές συνθήκες.




«Μοιρασμένος» ο καιρός

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια,  ο καιρός θα είναι καλός μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη και στη συνέχεια θα υπάρχουν κάποιες αστάθειες.

Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει:

  • Σάββατο του Λαζάρου: Συννεφιές και απογευματινές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Βορειάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 23 βαθμούς στα ηπειρωτικά, μέχρι 25 στα Δωδεκάνησα.
  • Κυριακή των Βαΐων: Αρκετή ηλιοφάνεια. Βορειάδες μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία 28 βαθμούς στα δυτικά.
  • Μεγάλη Δευτέρα: Γενικά αίθριος, λίγη σκόνη στα δυτικά. Βορειάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς
  • Μεγάλη Τρίτη: Γενικά αίθριος με εξαίρεση απογευματινές μπόρες στα ορεινά της Θράκης και της Κρήτης. Λίγη σκόνη στα δυτικά. Βορειάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 27 βαθμούς
  • Μεγάλη Τετάρτη: Συννεφιές και ψιχάλες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Λίγη σκόνη στα δυτικά. Βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 26 βαθμούς
  • Μεγάλη Πέμπτη: Γενικά αίθριος με εξαίρεση τις ψιχάλες στη βόρεια Ελλάδα. Αρκετή σκόνη στα δυτικά. Βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία μέχρι 28 βαθμούς
  • Εκτίμηση για Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο,  Κυριακή του Πάσχα: Συννεφιές με βροχές και τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε την ανάρτησή του:

Η αγορά

Ήδη από την Πέμπτη βρίσκεται σε ισχύ και το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. 




Αύριο, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά.







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This